Quantcast
Channel: Makeup Dream
Viewing all 299 articles
Browse latest View live

Vichy Aqualia Thermal Serum

$
0
0
Dupa o luna martie care a stat sub semnul racelilor repetate si oribile, dupa un pseudo inceput de primavara care m-a lasat stoarsa de puteri, incerc timid sa revin in lumea celor vii, cu un review pentru un produs care mie imi place tare mult.

In general mie produsele de la Vichy mi-au cam mers bine mereu. Nu am incercat foarte multe, dar ce am incercat a fost foarte ok. In liceu am pus bani deoparte multa vreme dupa ce incercasem niste mostre de Normaderm. Era epoca in care tenul meu era departe de perfectiune si aveam impresia ca respectiva crema o sa ma ajute. Si am avut dreptate. La momentul respectiv Normaderm mi-a mers fantastic, asa ca sa ma scuzati daca nu voi apleca urechea la ceea ce se spune despre formulele lor. Ca au prea mult parfum (ok, adevarat, stiu ca nu e in regula), ca sunt apa de ploaie vanduta la suprapret. Mie mi-a mers bine cu orice produs Vichy, iar cel despre care va povestesc azi se intampla sa fie unul apreciat de multe persoane, nu doar de mine.

Prima data mi-a sarit in ochi cand a fost mentionat de Sally Hughes. Daca nu stiti cine e tipa, look her up. Are un canal de youtube, scrie pentru rubrica de beauty The Guardian de ceva ani, are carti de beauty lansate si e ceea ce as numi un beauty junkie cu acte in regula, documentat si pus la punct cu toate noutatile din industrie. Tipa e obsedata de ingrijirea tenului, asa ca am fost surprinsa maxim vazand ca lauda un produs de la Vichy, care costa o zecime din pretul mediu al unei creme folosite de ea.

Dupa ce am pus mana si pe cateva mostre, nu am mai avut liniste pana nu l-am luat.

Imi place ambalajul in care vine. Sticla groasa, rezistenta (nu ma intrebati de unde stiu), simpla si eleganta. Mda, ok containerul nu e opac si din cauza asta ingredientele se deterioreaza mai repede, stiti si voi cum sta treaba. Imi place ca dozajul produsului se face cu ajutorul pompitei, partea asta cu igiena e unul din putinii pitici care conteaza pentru mine.

Textura acestui serum este una obisnuita pentru produsele de acest tip, un lichid cu o oarecare senzatie de gel. O cantitate cat un bob de mazare e suficienta pentru a distribui uniform pe tot tenul. Se absoarbe rapid, iar senzatia care ramane in urma este minunata! Pielea se simte instant hidratata, parca radiaza, iar senzatia asta se mentine cateva ore bune. Cateva minute dupa aplicare simt ca am aplicat un primer, cam atat de catifelat imi e tenul, motiv pentru care recomand serumul asta chiar si ca baza de machiaj.

Eu nu il folosesc zilnic, ci doar in serile si diminetile "grele". Cand nu am dormit destul, cand nu am baut cata apa trebuia, cand am baut un pahar de vin in plus. Sau dupa o saptamana cu viroza din iad! Pe scurt, atunci cand mi-e pielea insetata maxim. Si efectul se vede, imediat. Brusc urmele oboselii dispar si parca deja incep sa ma simt mai bine cu totul. Pentru un ten mixt, serumul face treaba buna si pe cont propriu, desi in mod traditional face parte dintr-o rutina in mai multi pasi. Uneori eu sar peste crema hidratanta dupa ce aplic Vichy Aqualia Thermal. Voi faceti cum considerati, in functie de nevoile tenului vostru. Probabil pentru un ten foarte uscat doar serumul nu ar fi destul. Partea buna e ca fiind atat de lejer, poti linistita sa aplici inca un strat de altceva, fara sa ai senzatia ca iti sufoci pielea.

Din punctul meu de vedere serumul asta e foarte misto, probabil la un moment dat dupa ce il termin o sa incep sa ii simt lipsa, asa ca s-ar putea sa nu fie singura data cand ma intalnesc cu el. Dupa ce am incercat mostre de crema hidratanta si gel pentru ochi din aceeasi gama, pot sa va spun ca toate produsele sunt bune, asa ca de la mine Vichy Aqualia Thermal are un mare da. 

Cel mai bun pret l-am gasit momentan la Farmacia Tei, in jur de 86 de lei pentru 30 ml, dar sunt sigura ca daca vanati ceva oferte il gasiti la un moment dat la pret ok in orice farmacie. 

Voi ati incercat serumul asta? Sau altceva din gama Aqualia Thermal? Ce parere aveti in general despre produsele Vichy? Sunteti in tabara celor care le iubesc, in cea a persoanelor care nu sunt incantate deloc de ele, sau nu va trezesc nici un interes? 

 Pentru cele interesate las mai jos si lista de ingrediente. Sper sa va fie de folos micul meu review si astept cu interes feedback in comentarii.

AQUA, GLYCERIN, DIMETHICONE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, SYNTHETIC WAX, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, ALCOHOL DENAT / SD ALCOHOL, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, AMMONIUM POLYACRYL DIMETHYL TAURAMIDE, PENTYLENE GLYCOL, GLYCERYL STEARATE, BEHENYL ALCOHOL, STEARYL DIMETHICONE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, SODIUM HYALURONATE, PHENOXYETHANOL, CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN), DISODIUM ETHYLENE DICOCAMIDE PEG-15 DISULFATE, DISODIUM EDTA, CAPRYLYL GLYCOL, CITRIC ACID, BIOSACCHARIDE GUM-1, FRAGRANCE/PARFUM



Inspiratia de vineri

$
0
0
Daca sunteti cu mine aici din vremuri imemoriale cand postam mult mai des, va veti aminti poate ca aveam ocazional o rubrica in care impartaseam cu voi blogurile, postarile, trebusoarele care ma inspirau in perioada respectiva. Si am concluzionat zilele astea ca ala era un obicei bun. Si pentru mine si pentru cele care ma citesc. E un mod simplu sa aflati cam in ce directie mai bate vantul preferintelor mele, cam ce ma intereseaza la momentul acela.

O sa va dati seama ca incerc incet sa revin la varianta mea autentica aici pe blog, la acea eu care posta ce avea chef, despre ce avea chef, fara sa stea sa analizeze prea mult. Si o sa va dati seama ca desi unele lucruri au ramas la fel, altele s-au schimbat bine de tot si inca se rostogolesc intr-o directie necunoscuta mie. Si asta e bine. Cred.

Uneori o sa fie cu superficialitati, alteori cu profunzimi, cateodata cu poze frumoase sau cu vorbe care au miscat ceva in mine. Azi o sa fie despre trei bloguri, toate diferite maxim, toate scrise de niste femei care ma fac sa analizez cate ceva in viata mea, fiecare in alt mod.

Incep cu Fine Society, blogul Dianei Cosmin, pe care il citesc cu religiozitate aproape de la inceputurile lui. Articolele Dianei sunt pentru mine nu doar un exemplu de profesionalismk si documentare, ci si un exemplu ca poti sa iti pui toata pasiunea in ceea ce faci, iar acel lucru se va simti prin fiecare rand scris. Rar s-a intamplat sa citesc ceva scris de ea fara sa rezonez total sau fara sa cad pe ganduri macar un pic. Motiv pentru care feed-ul meu de facebook e plin de articole de pe Fine Society, redistribuite spre luminarea cunoscutilor din lista mea.

Ori ca scrie despre calatorii, ori despre cosmetice, despre garderoba ei minimalista sau despre cautarile si devenirile ei personale, pentru mine Diana Cosmin e exemplu de ASA DA! Si ca sa incerc sa fiu doar un pic amuzanta: v-am mai zis si in trecut ca e imposibil sa porti numele Diana si sa nu fi o fiinta maxim de misto!

Pe Irina Rusu, Coffentropy am descoperit-o anul trecut prin vara, pe Instagram. Nu am habar exact cum s-a intamplat momentul, dar am facut click din prima secunda. Tocmai termina un challenge personal, acela al unui an intreg fara cumparaturi. Cum eu ma zbat intr-o perpetua incercare de a reduce chestiile inutile din viata mea (si esuez in mod lamentabiul de cele mai multe ori), Irina a fost raspunsul la rugaciunile mele.


 
Plus ca mi-a placut din prima stilul ei lipsit de "zorzoane", modul in care ramane ea si transmite ce are de spus fara sa incerce sa arate viata perfecta de social media. Bookaholic at heart, pasionata de cosmetice miniaturale, cu un cutulache dupa care e lesinata fii-mea. Real and raw din punctul meu de vedere!  Imi place ca e o tipa care munceste pentru visele ei, care pare sa stie foarte bine ce vrea de la viata. Bonus e si funny si face cele mai misto poze si ilustratii ever. Ma uit la Instagram stories postate de ea cand simt nevoia sa ma detensionez sau motivez, dupa caz. Si functioneaza de fiecare data!

Nu in ultimul rand, Amy Hozat. Pe Amy am "intalnit-o" intr-o comunitate virtuala de mamici. Am descoperit incantata ca e in Sibiu, dar inca nu am reusit sa ne coordonam ca sa ne gasim si in realitate, nu doar in strafundurile internetului. E cea mai finuta, delicata, diafana si zana like fiinta pe care am vazut-o eu vreodata.


E genul ala de om frumos, cald, zambitor, care iti trimite cele mai pozitive vibe-uri doar cand ii privesti pozele. Are doua pustoaice adorabile, e o mamica devotata, canta muzica clasica, intretine o garderoba capsula de o eleganta absoluta (cu aer vintage/retro cum imi place mie). Blogul ei este inca proaspat, dar contul de Instagram e ceva mai vechi. Go and give her some love, spune-ti-i ca eu v-am trimis! Nu o sa regretati, nu veti gasi doar imagini frumoase ci si cuvinte bine alese care spun povestea unei femei tinere care stie foarte bine ce conteaza cu adevarat in viata!

Sper sa va placa propunerile mele, v-am dat ceva de facut in weekend, cu siguranta! Astept cu mult drag si sugestiile voastre, imi place sa descopar oameni faini, asa ca nu ezitati sa imi faceti recomandari in comentarii. Pana una alta, sa aveti un sfarsit de saptamana insorit, vesel si plin de energie!


Produse consumate in luna martie

$
0
0
Initial am fost convinsa ca la sfarsit de martie nu o sa am cine stie ce material pentru postarea asta, ba chiar ma gandeam sa o las pe sfarsit de aprilie. Ei bine, nu mica mi-a fost surpriza cand am descoperit ca punga cu ambalaje golite e chiar destul de plina. Cel mai tare ma bucura ca am ajuns in punctul in care consum mult mai mult decat cumpar. Si ca ma simt bine asa, iar uneori sunt produse pe care nu vreau sa le mai inlocuiesc cu nimic. Voi explica imediat mai jos.

Incep cu categoria care ma entuziasmeaza cel mai mult, produsele de makeup.

Am inclus aici si balsamul de buze Apivita cu extract de trandafiri, chiar daca nu e chiar makeup. Nu am destule cuvinte sa laud calitatea acestor balsamuri de buze, am tot scris despre ele, am terminat multe tuburi si le voi cumpara in continuare. Momentan am unul de la alt brand si cu toata parerea de rau, nu se apropie nici pe departe ca performante de Apivita. Oricare varianat ati incerca-o, sunt sigura ca nu o sa va para rau!

Despre rimelul Essence Lash Princess am scris in articolul acesta pe larg. Nu mai insist pe subiect. Ieftin, bun, n-am de ce sa ma plang. Desigur ca o sa mai incerc si altceva, dar nu i-as spune nu a doua oara!

Primerul The Ordinary nu e gol, dar am decis sa nu ma mai zbat sa il consum. Oricum nu simt ca imi e necesar pasul asta in rutina de machiaj zilnica, iar intre noi fie vorba produsul asta chiar nu mi-a placut. Pe langa faptul ca de la inceput a avut un miros deranjant pe care nu stiu cu ce sa il compar, mi se parea ca imi incarca tenul. Si poate ca era doar in capul meu, dar daca il foloseam 3-4 zile la rand, ma trezeam cu mici bubite in zonele in care il aplicam. Asa ca, adio si nu am cuvinte. Nici nu stiu daca are sens sa mai cumpar vreun primer pentru uz personal avand in vedere cat de rar il folosesc si cat de putin mi se pare ca schimba situatia pentru mine.

Un creion random de sprancene pe care poti sa ma pici cu ceara ca nu mai stiu de unde l-am cules. A fost ok. Whatever, creion de sprancene... Si minunatul meu contur de buze Essence In the Nude. Am avut vreo cateva creioane din astea, erau fabuloase, cremoase, perfecte. Dar le-au reformulat si s-a dus naibii smecheria, asa ca vars o lacrima si trec mai departe.

Fardul asta crema de la MAC (Electric Cool in nuanta Superwatt) a fost super misto, dar din pacate s-a uscat foarte tare si nu il mai pot folosi. Dupa cum vedeti, l-am iubit si purtat intens, asa ca nu am regrete chiar atat de mari. A fost o nuanta de bronz sclipicios perfecta, se aseza frumos pe pleoape si nu se aduna in pliu, dar timpul lui s-a dus!


Masca de par cu ulei de monoi si shea butter de la Cosmia a fost..nicicum. Desi gelurile lor de dus imi plac la nebunie, masca asta a fost cam apa de ploaie. Nu zic, mirosea foarte placut, dar cam atat. Nu am observat sa imi hidrateze in mod deosebit parul, iar textura ei era un pic cam prea lichida. Adevarul e ca a fost ieftina, in jur de 5 lei, deci mare pierdere nu e. Numai ca eu am cam ajuns la concluzia ca de fapt NU AM NEVOIE DE O MASCA DE PAR. E unul din produsele pe care nu mai simt nevoia momentan sa il includ in rutina de ingrijire. E ok si cu balsam, nu vad schimbari dramatice in textura parului meu si deocamdata nu am de gand sa mai aglomerez raftul din baie cu o cutie in plus.

Zana a mai terminat un gel de dus din asta de la Dm, din gama "pentru printese" cum spune ea. Era un gel sclipicios maxim, cu aroma de ananas foarte pronuntata (cocosul nu l-am simtit prea mult), care mirosea ca un cocktail exotic. Sincer va spun ca am furat si eu din el pentru ca mirosea delicios. E bland cu pielea, a fost fain, mai luam cand mai gasim.  Adevarul e insa ca in ultima vreme ne spalam cu gelul de dus la comun pentru ca cele de la Yves Rocher sunt foarte faine si ii plac si ei. Din nou, o sticla in minus in baie!

A mai dat gata si o spuma random cu Trolls, pe care scria ca merge si ca sampon. Nu am riscat totusi. Sincer nici ca spuma nu performa foarte bine, ca sa faca clabuci trebuia sa pui o tona, iar mirosul se vroia cred de capsuni dar...nu era. Nici macar nu mai stiu de unde a ajuns in casa, dar a doua oara daca as vedea-o, as ocoli raftul! O spuma o sa mai cumparam (desi va zic sincer ca si cu sapun lichid se fac niste mega clabuci), sa fie acolo, pentru ca uneori la baie si mie si domnisoarei ne place niste rasfat!

Tot din categoria rasfat la baie, Katia a folosit perlutele astea de baie de la Dm. Arata ca bombonelele alea minuscule Cip-Cip, miros frumos a fructe si vanilie, coloreaza discret apa intr-o nuanta de lila si culmea, dar chiar lasa pielea foarte fina dupa baie. A fost incantata de ele.

Masca tip servetel de la Sephora mi-a placut. A stat bine pe moaca, fara sa alunece, a fost foarte imbibata cu produs, iar dupa ce am indepartat-o si am masat surplusul de lichid in piele, tenul mi-a ramas moale si fericit. Acum, adevarat graiesc ca nu e mare diferenta intre asta si cele marca Balea. In schimb diferenta de pret e maricica! Asa ca, momentan folosesc tot Balea, dar nu refuz nici variantele Sephora, daca ajung cumva la mine (cumva fara sa le cumpar eu). 


Ultimul produs Soap and Glory pe care il aveam, Scrub of your life! Nici nu e nevoie banuiesc sa repet cat de mult mi-au placut micutele astea. Mirosul a fost absolut divin, calitatea exceptionala si pot sa va spun sigur ca MAI VREAAAAU! Scrubul a fost fix cat trebuia de grunjos, nu mi-a agresat pielea, dar nu a fost nici apa de ploaie cum am patit cu alte produse. Simteam ca imi exfoliaza bine epiderma, fara sa simt apoi ca pielea mi-e uscata sau ca "ma strange". Loved it till the last drop! 

Demachiantul bifazic Balea, a 100-a sticluta. Adevarul e ca nu imi mai place la fel de mult ca pe vremuri, sunt altele mult mai eficiente out there, dar il mai iau uneori din nostalgie. Cred ca trebuie sa le dau incolo de nostalgii si sa ii spun la revedere! 

Lotiunea micelara Bielenda a fost usor comparabila cu Garnier roz, asa ca mi-a placut. Cantitatea e mare, produsul e bun si ieftin, spornic si eficient. Singurul minus e ca poate fi cumparata doar online si nu am mereu chef de intregul proces implicat. In rest, numai de bine! 

Un ultim produs, tot Bielenda, "crema compresa" (what???) pentru inmuierea picioarelor. Nu zic ba, a fost o crema ok, cu continut de 10% uree. Adevarul adevarat e ca orice crema de picioare functioneaza daca e aplicata in mod repetat. Numai ca eu cam uit, sau mi-e cam lene. Si atunci nu pot astepta minuni. Pentru cele care va tineti de acest ritual, crema asta face treaba foarte buna si nu e deloc scumpa. Eu am decis ca pot linistita sa folosesc lotiune de corp pe picioare, tot aia e. Incep brusc sa il inteleg pe sotul meu care dupa ce ne-am mutat impreuna a trait socul vietii lui, neintelegenad de ce am nevoie de 3 creme diferite (corp, maini si picioare), spunand ca el a crezut mereu ca mainile si picioarele fac parte tot din corp!:)) I get you now baby!

 Cam asa a fost cu goliciunile lunii trecute! Voi ati descoperit vreun produs misto luna asta? Ati terminat vreo potiune magica dupa care oftati adanc? Let me know!




Carti, carti, carti

$
0
0
Ultima postare despre carti s-a petrecut in noiembrie anul trecut, cand am facut un top al cartilor care mi-au placut in 2017. Am decis ca anul asta nu o sa mai astept atat de mult, asa ca vin cu un top 5 (bine, bineee de fapt e top 6 si una pe langa), urmand ca de acum incolo cand dau de ceva fain sa va spun rapid, asa cum faceam inainte. Ca lumea va aprecia au ba recenziile mele, ramane de vazut, eu am hotarat sa nu ma mai dezic de pasiunile mele, iar cititul ramane activitatea care ma relaxeaza intotdeauna. 

Fata cu fragi, Lisa Stromme: Iata o carte care mi-a placut mai mult decat m-as fi asteptat. Va spun cu sinceritate ca niciodata nu m-au miscat tablourile lui Edvard Munch. Nu fac parte dintre cei care sunt fini cunoscatori de arta, nici dintre cei care pretind cu ipocrizie ca tot ce e de neinteles le transmite niste senzatii la nivel metafizic. Sunt din topor, daca imi place imi place, daca nu, pa si la revedere! Asadar, un roman avand ca subiect principal una dintre cele mai celebre picturi ale sale, Strigatul, nu era chiar ceva care sa ma atraga. Totusi am riscat si bine am facut.


 Asgårdstrand e o mica asezare unde in fiecare vara isi dau intalnire artistii plastici, actorii, boemii vremii. Un loc in care se relaxeaza si creaza. Mica asezare este scoasa din ritmul obisnuit, iar locuitorii sunt de cele mai multe ori reticenti la felul in care artistii inteleg sa convietuiasca in comunitatea lor. Povestea excentricului Munch e redata de Johanne, o tanara fata care picteaza si intelege zbuciumul creatiei, o tanara servitoare careia i se reaminteste constant sa se tina cat mai departe de lumea de care se simte atat de atrasa. Nu va voi dezvalui prea multe, dar va voi spune ca daca va pasioneaza cat de putin ideea de artist neinteles, cartea asta o sa fie pe placul vostru. Personajele sunt extrem de bine conturate, chiar daca pe alocuri mie imi devenisera antipatice. Banuiesc ca atata timp cat mi-au trezit sentimente puternice, de orice fel ar fi fost ele, inseamna ca am de a face cu o carte buna! 

Strania calatorie a domnului Daldry, Marc Levy: Am citit multe carti de Marc Levy. Majoritatea urmeaza un tipar comercial si chiaar daca te prind si le citesti pe nerasuflate, nu ai putea sa le numesti capodopere literare. Inainte sa imi sara iar cineva in cap (pentru ca oooh ce ate comments am primit cand am spus ca Nicholas Sparks e chick lit), e o opinie pur subiectiva, nu zic ca nu se vand de nu se poate, nu zic ca Levy nu stie cum sa isi teasa povestile. Zic doar ca atunci cand pun mana pe o carte de-a lui stiu oarecum la ce sa ma astept. O singura data m-a bulversat, atunci cand am citit Copiii libertatii. Cartea aia pare sa fi fost scrisa de alt autor si e fantastica. Si apoi a mai facut o data aceeasi minune, cu Strania calatorie a domnului Daldry.

 Cartea asta nu seamana nici cu cele tipice lui, nici cu Copiii libertatii. Pentru mine a fost o lectura extraordinara deoarece are in centru povestea lui Alice, femeie pasionata de munca sa, care elaboreaza parfumuri in micul sau apartament londonez. Si stiti cum sunt eu cu orice tine de parfumuri. Viata lui Alice e complet data peste cap cand o ghicitoare ii deschide un orizont neverosimil, iar ea decide la indemnul vecinului sau de palier, Domnul Daldry, sa urmeze un drum improbabil, in cautarea unui destin pe care nici macar nu il doreste neaparat. Ce va descoperi ea este fascinant, dar mai fascinant e modul in care Levy a reusit sa ma faca sa ma indragostesc de Istanbul si sa imi doresc cu disperare sa ii cutreier stradutele. In viata mea nu m-a atras orasul ala, niciodata nu mi-am dorit sa il vizitez, iar acum altceva nu am in minte in afara faptului ca trebuie sa simt mirosul mirodeniilor din Marele Bazar, sa beau ceai de trandafiri si sa ma las purtata de visare. 

Orbi, Petronela Rotar: Daca sunteti cu mine de ceva vreme, stiti ce parere am despre cartile Petronelei Rotar. Femeia asta reuseste sa ma prinda inca de la primul rand. Am tot amanat sa cumpar Orbi, pentru ca citind opiniile altora am simtit ca mi-e frica. Va voi spune atat. 


Cartea asta ar trebui sa o citeasca oricine. Cu mintea deschisa si cu sufletul la fel. Probabil o sa aflati despre voi lucruri care nu o sa va placa. Dar o sa va ajute. O relatie abuziva, codependenta unor oameni cu un bagaj emotional imens, sedinte de terapie. O sa spuneti poate, la fel ca mine, ca nimic din asta nu rezoneaza cu viata voastra! In primul rand, sa ne bucuram ca spre deosebire de multi altii nu am trecut printr-o astfel de experienta. Si apoi sa incetam sa ne mai mintim, sa trecem dincolo de stratul initial si sa incepem sa ne gandim un pic. De unde ne vin noua fricile, nesigurantele, neiubirea de noi. Sa ne uitam la alegerile pe care le-am facut si sa ne intrebam de ce le-am facut. 

Eu una, dupa ce am terminat de citit cartea, am stat muta in fata mea, iar resorturile interioare pe care le-a pus in miscare Orbi au fost cel putin surprinzatoare. Nu va lasati inselati de aparenta simplitate a povestii in sine, cu Petronela e mereu mai mult de atat.

In ape adanci, Paula Hawkins: Fata din tren mi-a placut, a fost genul de carte pe care nu am putut sa o las din mana, desi de la un moment dat incolo incepusem oarecum sa intuiesc cam ce si cum se intampla. Totusi, In ape adanci mi s-a parut mai buna. 

Chiar daca la inceput m-a enervat teribil abundenta de personaje si m-am trezit ca nu mai reuseam sa ma dumiresc cine e care si capitolul care e vocea cui...Imediat ce am lamurit problema asta, m-am trezit atat de absorbita de poveste incat am citit in fiecare secunda disponibila. Nel Abott e moarta, iar cei apropiati nu par sa creada ca ea s-a sinucis. 

Apele intunecate ale raului au inghitit de-a lungul timpului multe femei, incepand din vremurile cand celor acuzate de vrajitorie li se facea "proba inotului", fiind scufundate in bulboana intunecata. Nel Abott a fost dintotdeauna fascinata de povestile celor care sfarsisera in apele acelea, iar acum le urmase soarta. Ce se va afla in urma anchetei privind moartea sa? Va rog sa ma credeti, o sa fiti surprinse. Chiar daca si aici am inceput sa intuiesc mai repede care va este finalul, tot mi s-a parut un thriller foarte bine ticluit, pe care il recomand cu caldura iubitoarelor genului.

Pervazul lui Dumnezeu, Ana Barton: De cand tot vreau eu sa pun mana pe ceva scris de Ana Barton! Si in sfarsit cerurile s-au deschis si intr-o zi, in plimbarea obisnuita printre rafturile bibliotecii, mi-a sarit in ochi Pervazul lui Dumnezeu. Am inhatat-o si am citit-o in doua zile, pe nemestecate. Iar acum tot ce pot sa spun e ca mai vreau. 



Povestirile Anei Barton au o sensibilitate aparte, un ceva al lor care te face prizonier fara drept de apel. Sunt facute sa te miste chiar daca au doar o pagina, doua si par uneori atat de simple incat la prima vedere unii ar ridica din umeri. Ana Barton e omul ala real, pe care il citesti pe Facebook si totusi te intrebi cum de i-a dat Al de Sus condeiul sa scrie in trei fraze ce simti tu de ani si nu poti sa compui nici in zeci de mii de cuvinte. Pana pun mana si pe alte carti, o citesc pe blogul ei si pe Facebook si ma bucur tare ca sunt contemporana cu atata lumina si caldura.

Ultimele doua carti, scrise de Jojo Moyes. As spune una calda si una rece, dar nu sunt sigura pe deplin. 

In cautarea unui destin. In sfarsit, inca o carte scrisa de Moyes care sa se ridice la inaltimea preferatelor mele, Ultima scrisoare de dragoste si Fata pe care ai lasat-o in urma. Din nou, nu dati cu pietre, chestie de preferinte, dar la mine astea au fost favorite desi am citit tot ce a scris ea. Inclinatia spre istorie ma face sa caut povesti complexe din timpuri apuse, iar In cautarea unui destin nu a dezamagit deloc! 

In Australia, 1946, la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, sase sute cincizeci de mirese se imbarca la bordul unui portavion pentru a isi reintalni in Anglia, barbatii cu care se casatorisera. Destinele unor femei cu firi extrem de diferite se impletesc, povestile lor de viata se desfasoara sub ochii nostri, iar soarta lor va fi neprevazuta. Personal am fost absolut  fascinata de cartea asta, mai ales ca aveam minime date privind faptele istorice care au stat la baza romanului. E o experienta in sine sa iti imaginezi cum in perioada atat de tulbure a razboiului oamenii cautau cu orice pret iubirea si frumosul, alegand uneori un drum anevoios, luand decizii sub impulsul momentului si ajungand apoi in situatii greu de imaginat. 


Silver Bay nu m-a prins deloc, am inceput-o intr-o perioada cand nu ma tragea inima la citit si nu am reusit deloc sa ma indragostesc de personaje si poveste. Apoi, la ultimele 150 de pagini, ritmul s-a schimbat si nu am mai respirat pana nu am terminat-o. Nu as stii nici acum sa va spun daca mi-a placut cu totul sau nu, habar nu am unde sa incadrez cartea asta.

 Povestea e una cu mare potential de ecranizare si sunt sigura ca multa lume o va gasi minunata. In mica localitate australiana Silver Bay, Lisa McCullen, alaturi de fiica sa si matusa ei Kathleen, traiesc o viata linistita, sau cel putin asta incearca. Lisa ascunde secrete bine ferecate de care a fugit cat de departe a putut si nu are de gand sa lase pe nimeni sa treaca dincolo de zidul pe care l-a ridicat in jurul sau. Cand Mike Dormer, un om de afaceri londonez soseste la hotelul lui Kathleen, nimeni nu banuieste ce intorsatura vor lua lucrurile pentru oamenii din Silver Bay.  

Pana una alta, pot sa va spun ca anul asta citesc ca apucata, asadar sunt sanse mari sa revin curand cu material proaspat. Va astept sa imi spuneti daca ati citit ceva dintre cartile despre care am povestit azi, daca v-au placut sau nu, daca va tenteaza ceva din lista asta si daca aveti si alte recomandari pentru mine. Sper sa nu aveti, pentru ca deja am un teanc de 15 carti care ma asteapta pe noptiera!:)) Incerc sa ma abtin din a cumpara alte si alte carti, dar nu prea imi iese, iar wishlistul mi se extinde de la o saptamana la alta!

Produse consumate in aprilie

$
0
0
Aprilie a fost o luna din care nu am ales mare lucru. Parca mai mult ca de obicei mi-a fugit timpul printre degete si m-am trezit catapultata direct in mai. Luna mea preferata din an! Si nu, nu pentru ca sunt nascuta in mai, dar e ceva la granita asta dintre primavara si vara care ma umple de energie pozitiva. Sper sa se intample minunea si anul acesta pentru ca am mare nevoie, sunt cu bateriile cam golite si cu moralul relativ low.Sa lasam insa povestile astea si sa trecem la ce ne intereseaza de fapt.

Ce am mai consumat.

Nu mare lucru as putea spune, dar am foarte multe chestii pe terminate, care o sa fie duse sigur saptamana asta. Am ales totusi sa nu le includ, mai las material si pe luna viitoare.


Katia a terminat un sampon/balsam de la Schauma. A fost ok, a tot avut din gama asta, mi se par niste produse care fac ce trebuie fara mare efort si fara prea multi bani. Lasa parul curat fara sa il usuce sau sa il incurce. Mirosea frumos a zmeura sau capsunele ceva. Atat! Momentan se spala si ea cu samponul meu si sunt un pic in stare de soc ca e atat de mare incat am inceput sa impartim produsele cosmetice.

Sampon si balsam Yves Rocher, varianta nutritiva. Am acum inca un set identic in uz, dar va spun sincer ca nu le-as mai cumpara. Le-am luat la o oferta din aia 1 plus 1 gratis, nu sunt rele dar nici fabuloase. Samnponul curata ok, miroase foarte placut si proaspat, dar dupa doua zile am parul gras si mancarimi pe scalp. Asta in conditiile in care eu stateam si 4-5 zile cu parul nespalat fara sa se vada ca e nespalat. Nu dau exclusiv vina pe sampon, dar nici el nu ajuta. Katiei nu ii provoaca probleme, asa ca depinde clar de tipul de par al fiecaruia. Balsamul, desi face parte din aceeasi gama are un miros super nasol, peste care trec cu greu. Nu pot descrie aroma, e ceva greu si gretos, un fel de samponul nutritiv dupa ce s-a stricat!:)) De hranit firul de par, il hraneste, doar ca pute! Ma rog, sunt overly dramatic, dar asta este. Pentru parul meu nu au fost vreo revelatie.


Niste produse foarte random. O pila din asta cu mai multe fete pe care nici nu stiu de unde pacatele mele o am. Am folosit-o de cateva ori, s-a tocit rapid si oricum nu imi place genul asta de unealta. Singurul tip de pila care nu imi face unghiile praf e cea de sticla.

Lumanarea de la Air Wick, Vanilla Bakery Treat a mirosit delicios, mi-a umplut casa si nu mi-a creat vreun fel de neplacere cu aroma intensa si dulceaga. De fapt mint, a creat neplaceri pentru silueta, ca de cate ori o aprindeam ma apuca pofta de ceva dulce. Era suficient sa o las aprinsa o ora si mirosea tot apartamentul (note to self: vezi, de asta e bine ca stai la doua camere, nu la vila!) Loved it a lot!Cred ca a fost editie limitata de sarbatori, dar daca nu a fost, I'll get more! Aaa si apropos, nu ma deranjeaza ca mirosul e cald si mai potrivit teoretic pentru sezonul rece. I like to break the rules and live wild!:))

Oja 246, Cream Silk de la Flormar si-a dat obstescul sfarsit. E a doua sticla din nuanta asta, inca imi place foarte mult, dar era veche si se ingrosase foarte tare. Cand o aplicam pe unghii dura 300 de ani sa se usuce si chiar nu am timp de asa ceva. E nuanta de nude perfecta, nu te stresezi la aplicare, formula era super misto in vremurile bune. Nu stiu daca mai exista sau nu pe piata, o sa verific.


Despre gelul de dus cu cafea de la Dermacol am povestit in articolul de aici, asa ca nu insist. Celelalte doua produse sunt si ele pe terminate, good stuff!

Demachiantul Balea Med Ultra Sensitive e misto, l-am mai avut de cateva ori inainte. A fost o perioada in care nu il mai gaseam, asa ca m-am bucurat cand l-am vazut din nou la raft. Nu stiu daca mi se pare mie, dar ceva nu mai e chiar la fel. Consistenta pare diferita si parca nu mai e la fel de bland pe ten, daca ajunge pe langa ochi ustura un pic, chestie pe care inainte nu o pateam. Momentan ii spun la revedere si nu stiu daca ne mai intalnim.

Despre mastile tip servetel de la Balea am mai vorbit, nu insist. Imi plac foarte mult si pentru 4 lei chiar fac o treaba excelenta in serile cand ai nevoie de un rasfat. Varianta asta cu hialuron e preferata mea, o sa merg sa imi refac stocul.

Masca de maini de la Sephora m-a salvat dupa o saptamana de curatenie zdravana si facut haleala pentru Pasti. Sambata dupa amiaza mainile mele erau praf. Mi-am amintit ca am micuta asta in dulapior, am folosit-o si apoi i-am ridicat statuie pe Instagram. Care e smecheria? O pereche de manusi dintr-un material imbibat din abudenta pe interior cu ceva substanta miraculoasa. Le-am tinut cam 30 de minute desi pe ambalaj scrie 15-20 si mainile mele au fost minunat de catifelate si moi dupa aceea. Iar efectul chiar a durat, adica nu m-am trezit iar cu maini de crocobaur dupa cateva ore. Eu zic ca pentru 18 lei, chiar face super treaba si e buna de avut in kit-ul de urgenta!

Inca un roll-on Adidas, preferatul meu de ani de zile. De cate ori incerc altceva regret si ma intorc spasita la el. Pentru mine nici un alt deodorant nu a reusit sa atinga performantele acestuia, dar am observat ca treaba cu antiperspirantele e poate mai subiectiva decat orice alt produs cosmetic. Asadar, daca il incercati si nu va place, don't blame me!

Nu am consumat multe dar tot am reusit sa scriu un roman! Tipic mie! Voi ce ati mai consumat fain in ultima vreme? Ceva produse musai de incercat? Let me know!




Produse consumate in mai si iunie

$
0
0
Am avut cele mai laudabile intentii de a reveni cu articole pe blog in luna mai. Si totusi asta nu s-a intamplat pentru ca am avut o gramada de chestii pe ordinea de zi si ca de obicei blogul saracul a ramas undeva la coada listei, oropsit si vai de lume. Apoi am zis ca gata, in iunie imi revin, dar upss, s-a petrecut inceputul vacantei si sincera sa fiu banuiesc ca penuria de postari o sa cam continue. Avem multe planuri, e una dintre cele mai pline veri pe care mi le amintesc de cand avem copil incoace, cred ca nu e un weekend neplanificat pana la finalul lui august. O sa incerc totusi sa mai dau cate un semn de viata, dar nu mai fac promisiuni pe care nu le pot tine. Sunt intr-un punct in care m-am cam distantat de tot ce inseamna social media si trebuie sa recunosc ca nu sufar foarte tare.

Nu da prea grozav articol de empties dupa alt articol de empties, but hey, real life!


Acum ceva vreme, al meu sot imi tot solicita niste crema de fata seara. Avea pometii extrem de uscati (ahhm, nu bea destula apa, sta in aer coinditionat, all the bad stuff). A fost relativ socat cand in loc sa mai impart propria crema am mers si am luat una special pentru el, cea de la Gerovital H3, Men. A folosit-o aproape zilnic (a se citi cand nu uita de ea) si s-a declarat multumit. Acum eu va spun sincer ca antirid nu stiu daca e, nu l-am observat mai tanar, dar pot spune ca nivelul de hidratare al tenului sau a fost cu siguranta mult mai bun. Asadar, poate va convingeti si voi partenerii ca o crema pentru fata nu e ceva destinat doar doamnelor.

Despre serumul Vichy Aqualia Thermal v-am povestit in articolul acesta, asa ca nu insist. Mi-a placut foarte mult, e un produs excelent. Nu il cumpar din nou acum pentru ca am un serum Bioderma de folosit inainte. Va tin la curent care imi place mai mult.

Demachiantul bifazic de la Elmiplant a fost cumparat la repezeala intr-o zi cand il cautam de fapt pe cel de la Nivea dar nu a fost la raft. A fost ok, nu am avut neplaceri cu el, desi o abonata de pe Insta imi spunea ca au ars-o ochii groaznic si ca l-a aruncat dupa prima utilizare. Eu am fost multumita, dar nu se compara ca performanta cu cel de la Nivea. Trebuie sa insisti mai mult pentru ca machiajul sa fie complet indepartat si din cauza asta am impresia ca l-am si consumat mai repede. Nu l-as mai cumpara din nou pentru ca exista altele mai eficiente la acelasi pret!

Am mai dat gata o masca hidratanta tip servetel Balea, nimic nou de comentat, stiti deja ca imi plac.

Am terminat un tub de Bioderma Photoderm Max SPF 50 Aquafluide. Imediat ce l-am terminat am inceput altul, se pare ca tenul meu se impaca bine cu spf-ul asta. Nu e perfect in sensul ca pe caldurile naibii am impresia ca imi luceste mai repede tenul cand il folosesc, dar asta e viata. Ma bucur ca nu imi astupa porii, ca in unele zile il aplic direct fara sa pun alta crema hidratanta si face fata cu brio. Stau cu pudra dupa mine si aia e!


Am dat gata trei geluri de dus Yves Rocher si cu ocazia asta am constatat cu uluire ca nu il mai iubesc cu disperare pe cel cu miros de cafea. Nu l-am mai avut de multa vreme, ma apucase dorul, dar mi-a trecut dupa o singura sticla. Nici cel cu nuca de macadamia nu mai e amor asa mare, poate ca nu sunt mirosurile adecvate pentru temperaturile de afara. Oricum calitativ raman unele din cele mai faine geluri de dus incercate vreodata. Cel cu zmeura si menta a fost delicios ca aroma si la fel de eficient ca proprietati. Nici unul nu mi-a uscat pielea in mod deosebit, asa ca au multe buline albe la capitolul acesta.

Lotiunea Dermacol cu Irish Coffee a fost misto, am povestit aici despre ea. Pe termen lung insa pielea mea are nevoie de ceva mai mult si in afara de asta am ajuns intr-un punct in care tanjesc sa termin lotiunile prea aromate si sa ma hidratez cu chestii mai "neutre". Nu stiu sa explic exact, dar parca mi-a cam trecut cheful de mirosuri gurmande. Cel putin pentru moment. Desigur, aromele fructate pentru vara nu le refuz, asa cum nu cred ca o sa refuz vreodata o aroma buna de vanilie.


Din setul Dermacol am terminat si crema de maini. A fost ok-ish, eficienta medie. Tot ok-ish e si clasica crema pentru maini cu arnica de la Yves Rocher. Imi place mirosul ei, ma linisteste (sunt constienta ca sunt ciudata). In rest nu ar fi mare lucru de spus despre ele doua. Creme de maini care isi fac treaba, dar tot la Cosmetic Plant ma reintorc at the end of the day!

Mascara pentru volum 360 grade a fost chiar ca lumea dar mi s-a uscat foarte repede. Nu inteleg de ce, avand in vedere ca nu am lasat tubul deschis. La o luna dupa desigilare deja mi se facea bucatele pe sub ochi la cateva ore dupa ce aplicam produsul pe gene. Tare m-am suparat pentru ca efectul era ce imi place mie pentru toata ziua. Suficient de subtil ca sa nu para ca plec in club la 7 dimineata, suficient de vizibil incat sa nu par adormita! Poate am avut eu ghinion!

Ultimul tub de Batiste, varianta favorita Blush. Un tub imens de 400 ml, trimis de draga de Alexantza. Din pacate iubirea mea de Batiste s-a transformat intr-o chestie cam controversata. Scalpul meu nu e deloc de acord cu decizia de a folosi acest gen de produs si a inceput sa se revolte absolut de fiecare data cand am indrazneala sa il sfidez. Dupa fiecare utilizare ma umpleam de cojite, aveam mancarimi groaznice si in cele din urma am decis sa nu refac stocul. Ma spal mai des si aia e!

Despre samponul si balsamul Yves Rocher am povestit si in emptiesul de data trecuta (scroll un pic si gasiti parerile). Imi mentin opiniile si nu cred ca ne mai intalnim a doua oara din pacate!

Un dizolvant Cien, oldie but goodie, le cumpar mereu. Nu am mai avut neplaceri cu sistemul de dozare de foaaarte mult timp, deci banuiesc ca au remediat problema. Raman la el pentru ca raportul calitate pret e imbatabil iar la cat de des imi fac eu unghiile de la o vreme incoace, o sticla de 200 ml imi ajunge jumatate de an. 

Cam asa se prezinta consumatele mele, o recolta bunicica. Voi ce ati mai dat gata? Ce v-a placut si ce nu v-a placut? Ceva produse memorabile de mentionat?



Scandalash Mascara - Melkior

$
0
0
Saptamana trecuta va spuneam pe Instagram (follow me there daca vreti sa fiti pe faza cu toate noutatile) ca am primit o surpriza de la Melkior. Mi-au trimis o mascara noua care se va lansa azi. O gasiti incepand cu ora 10 la ei pe site si eu va spun cu mana pe cord deschis ca merita sa ii dati o sansa daca sunteti in cautare de potiuni noi pentru gene.


Scandalash promite volum si alungire, asa cum era de asteptat avand in vedere numele "provocator". La prima vedere iti spui ca probabil nu o sa fie nimic asa special, periuta e una clasica, cu peri naturali, subtirica si fara artificii de imagine cum am inceput sa vedem in ultimii ani pe la toate brandurile. Tubul e negru, simplu, cu o pata vesela de turcoaz pe ambalaj, taman bine cat sa arate frumos in trusa de vacanta! 

Adevarul este ca review-ul de fata o sa fie scurt si la obiect. Scandalash face ce spune si face chiar mai mult. La primul strat aplicat pe gene in viteza si fara mare precizie am zis "WOW". Dupa ce am folosit-o cateva zile impresia a ramas tot aia, asa ca... 


Volumul e acolo, genele arata pline dar fara a fi incarcate in modul ala super inestetic de care eu personal ma feresc (stiu ca exista si fane ale acelui look, dar eu nu fac parte din clubul lor), alungirea e la superlativ, daca aplic doua straturi fac fal-fal din gene si gata cu canicula. Genele mele sunt destul de scurte si decolorate, drepte ca niste soldatei, asa ca diferenta inainte si dupa mascara e cam aceeasi ca atunci cand pui gene false pe un ou fiert. Ma rog, poate nu e cea mai flatanta comparatie, dar intelegeti! Treaba e ca volumul asta si alungirea arata totusi natural, desi zau ca daca genele mele ar fi asa de la natura as da acatiste! Eu fug cat pot de un rimel care ma face sa arat gata de plecat in club la 7 dimineata, dar Scandalash nu e genul ala. 

Revenind, pot sa spun ca genele sunt frumos separate, nu se lipesc si ce e mai important, raman flexibile, pentru ca nu detest nimic mai mult decat senzatia de gene "crocante". De ceva ani am renuntat la clestisorul de gene, dar zau ca o sa imi cumpar unul numai pentru ca sunt sigura ca in combinatie cu rimelul asta o sa am o privire de revista. Periuta subtirica reduce simtitor riscul pentru o indemanatica pe fuga cum sunt eu in 5 cazuri din 7, iar pana acum am reusit sa nu imi pun mascara si pe pleoapa. E totusi o performanta de aplaudat!


Imi era teama ca ma voi trezi pana seara cu bucatele pe sub ochi,  dar a trecut cu brio si peste proba asta. 12-14 ore, fara vreo problema de acest gen. Cum arata rimelul dimineata la aplicare, asa arata si seara inainte sa ma demachiez. Si daca tot a venit vorba de demachiat, in ciuda faptului ca nu se scurge pe sub ochi, Scandalash e usor de indepartat. Iar mie tare imi place treaba asta pentru ca nu sunt cea mai delicata fiinta cand sunt obosita si un rimel incapatanat ma face sa imi agresez cam tare zona ochilor cu miscari violente si pline de nerabdare. Cu Scandalash au fost de ajuns doua treceri cu o discheta imbibata in bifazic si gataaaaa. 

Concluzia e una singura si se impune. Noul Scandalash de la Melkior e scandalos de bun! Sunt curioasa sa ii vad pretul de lansare, dar banuiesc ca nu va fi nimic obscen, Melkior are mereu un raport bun calitate pret.

La inceput de 2019

$
0
0
La multi ani! Asa ar trebui sa incep avand in vedere ca tocmai am intrat intr-un nou an! Daca ar fi sa pornesc cum trebuie postarea asta, as deschide larg ferestrele, as lua carpa de praf si aspiratorul si as porni la primenirea blogului, abandonat iarasi (a cata oara?) timp de multe luni.

2018 a trecut parca mai repede ca orice an, cu bune si cu rele si cam...degeaba. Stiu multe persoane pentru care 2018 a fost un an urat din multe puncte de vedere. Pentru mine nu a fost asa, dar nici nu as putea spune ca am trait ceva neaparat memorabil in ultimele 12 luni. A fost genul acela de perioada mult prea lunga in care simti ca ai fost suspendat in timp si spatiu, ca ai respirat, ai fiintat, dar nu ai realizat mare lucru. Problema e ca resorturile mele de actiune sunt tare ruginite, ca m-am dezobisnuit sa fiu proactiva, ca ma simt de multe ori obosita si tracasata, drept urmare ma multumesc sa astept valul sa ma duca. In 2018 nu m-a dus nici un val nicaieri, asa ca in 2019 daca vreau sa ma apuc de surfing (metaforic vorbind), va trebui sa ma sui pe placa si sa caut o mare mai agitata. Din comfortul canapelei nimic nu "se intampla".

Nu am nici anul asta vreo rezolutie mareata pentru ca de obicei anii in care fac liste extinse sunt anii in care o dau cel mai rau in bara. Nu vreau sa imi propun ceva musai, dar imi propun sa vreau mai mult de la mine, fara insa a ma biciui ca nu sunt persoana aia din visele mele. Imi propun sa nu mai fug de oportunitati, sa nu ma mai autosabotez spunandu-mi ca nu sunt destul de buna, ca nu am destul timp, ca altii pot mai bine. Imi propun sa ma vad mai des prin ochii sotului si copilului care par sa aiba mai multa incredere in mine decat am eu de cele mai multe ori. 

As vrea ca pe lista aia scurta dar importanta sa fie si postari mai dese pe aici, dar am invatat deja the hard way ca de cate ori imi propun asta, un mic dracusor intervine si imi aglomereaza programul, catapultand blogul pe ultimul loc ca prioritate. Asa ca nu promit nici program stabil de postat, nici numar de articole pe luna. Promit doar sa ma straduiesc sa fiu prezenta cat de mult pot si in online, asa cum mi-am propus sa fiu mai prezenta si in viata reala. Nu doar sa respir si sa ma misc ci sa si FIU!


Pana una alta va spun ca Instagram e mediul unde ma manifest cel mai des dintre toate canalele de social media, asa ca daca vreti sa vedeti ce se intampla in viata mea, acolo aveti cele mai mari sanse. 

Cert este ca mi-e dor de scris, mi-e dor de zile mai productive, mi-e dor de mici proiecte care sa ma scoata din rutina si am de gand sa vanez cat pot asa ceva in anul care tocmai a inceput! Evident ca in aceste prime zile am functionat cu bateriile pe minim dupa petreceri care mi-au amintit ca desi sufletul a ramas la 20 de ani, organismul nu mai e chiar acolo! Am inceput totusi sa imi revin usurel si sa imi ordonez gandurile si prioritatile! Cumva a venit natural sa ma asez in fata tastaturii, iar lucrul asta ma bucura pentru ca nu am mai simtit de ceva vreme impulsul asta!

Va urez si voua un 2019 fix cum vi l-ati planuit si sper sa ne auzim cat mai mult in lunile care urmeaza!

Diana meets CeraVe...

$
0
0

Astazi o sa va povestesc putin despre doua produse CeraVe pe care am avut ocazia sa le testez datorita unei campanii BuzzStore. Le-am primit la inceput de decembrie, le-am folosit intens si parerea mea s-a conturat clara inca de la primele utilizari. Am zis sa nu ma pripesc si sa astept pana sa impartasesc si cu voi opiniile, dar ma bucur sa va spun ca impresiile initiale au ramas aceleasi pana la final.



Despre CeraVe tot auzeam de ani de zile de la fetele din State si recunosc ca eram intrigata. Cum in general orice produs la care nu pot sa am acces imi aprinde imaginatia, mereu am avut curiozitatea de a testa ceva de la firma asta, ca prea erau mult laudate produsele! Cand am vazut ca au aparut in sfarsit si la noi, am sarit in sus de bucurie.
 CeraVe este o gama dezvoltata in colaborare cu medici dermatologi care contine o combinatie unica de ceramide identice cu cele ale pielii, contribuind la calmarea pielii uscate si reducand deshidratarea. CeraVe are produse perfecte pentru pielea care prezinta diverse afectiuni deramtologice, iar eu pot sa spun ca ceea ce se pretinde e adevarat, nu doar poveste de marketing.



Produsele sunt curate, formulate inteligent, nu contin parfum sau iritanti, iar pielea sensibila simte diferenta. Dupa cum v-am spus deja de 100 de ori pe blog, pielea mea e foarte uscata. Tenul e mixt, dar pielea de pe corp e atat de uscata incat uneori ma intreb daca ma inrudesc cu vreo reptila. Si pentru toate surorile de suferinta, asta inseamna un singur lucru: in anotimpul rece, discomfortul cauzat de mancarimea pielii poate atinge cote tragice. Chiar si cand imi mentineam ritualul de hidratare cu rigurozitate, rareori se intampla ca efectul sa se mentina mai mult de cateva ore. Nu o sa mint, am mai descoperit de-a lungul vremii produse care isi faceau treaba, dar aici vorbim deja de un alt nivel.

Gelul de Spalare Hidratant m-a intrigat de la prima folosire. Are o textura tare interesanta, pe care eu personal nu o mai intalnisem la nici un alt produs similar. Seamana cu o crema densa, se simte oarecum ca vaselina (ceva mai diluata) la atingere. Initial textura asta m-a cam speriat. Ma asteptam sa nu curete tenul si sa ma trezesc cu porii blocati sau incarcati. Avand in vedere ca nu este nici spumant, senzatia mea de "sigur nu are cum sa curete" se accentua cu fiecare secunda. Boy, was I wrong!!!

Dupa ce l-am folosit era evident ca tenul a ramas curat, dar diferit de acel squeaky clean cu care ne-au obisnuit gelurile de curatare care contin si un soi de "detergenti"/"agenti de saponificare"/"ceva cu spume"! Tenul era curat dar se simtea ca dupa ce aplicam crema de fata. Va spun sincer ca pot linistita sa fac pasul asta seara si sa ma duc direct la culcare. Nu simt ca ma strange pielea de pe fata, iar senzatia e minunata.

Nu mai e nevoie sa precizez ca nu mi-a cauzat nici un fel de neplaceri, nu mi-a blocat nici un por, nu mi-au iesit nici un fel de barzauni din pricina lui. Era doar in mintea mea o buba construita de experientele anterioare cu diferite produse.

Gelul asta e atat de bland incat poate fi folosit si pentru copii (de fapt, toate produsele CeraVe pot fi folosite si de copii), asa ca in unele seri a beneficiat si Katia de proprietatile lui. Pana la urma e o mica domnisoara!! Pe corp nu l-am folosit pentru ca sunt o zgarcita si nu vreau sa se termine (desi el e foarte spornic). Sunt convinsa insa ca nu ar avea cum sa fie altfel decat excelent si pentru acest scop.

Crema Hidratanta CeraVe vine intr-o cantitate generoasa care o sa dureze un secol, iar eu nu ma supar deloc. Textura este densa, dar cu toate astea se absoarbe imediat in piele, lasand in urma o senzatie de catifelare care dureaza. Sa ne intelegem! Cu unele creme, pielea ramanea fina, dar dupa cateva ore deja revenea senzatia aia enervanta de mancarime, atat de cunoscuta celor cu piele uscata. Cu CeraVe nu patesc asa! Efectul se mentine!

Pentru ca nu e o crema parfumata, poate ca nu va ofera experienta senzoriala a unor produse mai "de fete", dar eu am ajuns la varsta la care apreciez simplitatea si eficienta. Nu credeam sa spun asta dar fug de produsele prea puternic parfumate si imi place cand gasesc un produs multitasking cum e crema CeraVe. Poate fi folosita pe ten, pe maini si pe corp, de toata familia! Continutul optim de ceramide, acid hialuronic si acizi grasi o face perfecta pentru pielea sensibila!

Pe ten eu o aplic uneori seara, pentru zi mi se pare un pic cam mult in zona T. Stiu un anume sot care a venit cu fata distrusa de vant si ger dupa o zi in munti, iar o doza de crema CeraVe l-a facut om pana dimineata. Pe corp si maini e perfecta! Chiar nu as putea sa cer mai mult de la ea! Mint, as cere sa vin in ambalaj tip tub (cu cantitate la fel de mare, ca mai micuta exista), ca sa fie ceva mai usor de manevrat, depozitat si transportat, dar sincer asta e doar asa, ca sa incerc sa ii gasesc un mic defect!!
Concluzia e una singura, am descoperit doua produse excelente si puteti sa fiti sigure ca dupa ce se vor termina o sa mai cumpar o tura. Pentru ca sunt simple si eficiente, pentru ca pretul mi se pare decent pentru niste dermatocosmetice de calitate (pe Farmacia Tei am gasit cele mai bune preturi, ca de obicei). Dupa ce mai termin din diversele stocuri ma bate un gand sa mai incerc cate ceva din produsele lor, iar daca aveti recomandari le astept cu drag. Sunt curioasa daca ati incercat si voi ceva de la CeraVe si care sunt impresiile voastre. 

Produse terminate in iulie

$
0
0
A trecut atat de mult timp de la ultima postare incat eram mai mult decat sigura ca de data asta gata, e pe bune, i-am pus cruce blogului. Numai ca in ultimele saptamani m-a indemnat tot mai tare piticul de pe creier sa ma intoc aici. Si iata-ma! Cumva simt tot mai acut ca blogurile intra pe zi ce trece intr-un con de umbra, avand in vedere ca locul lor e luat de continutul video, mai usor de urmarit pe nemestecate. Si am impresia ca nu ma mai incadrez deloc in tiparele blogului de beauty, dar daca e sa fiu onesta cu mine, cred ca niciodata nu m-am incadrat pe bune, am vrut doar sa par si eu ca fetele cool si nu mi-a prea iesit! Anyway, daca ma mai citeste cineva sau ba, ramane de vazut!

Am postat in ultima jumatate de an rubricuta asta de terminate (produse terminate...) pe Insta Stories unde imi era mai lesne sa le prezint avand in vedere ca eu vorbesc/scriu mult. Va invit si pe Instagram (@dianabardasu) daca preferati sa auziti impresii in loc sa le cititi. Incerc sa le fac pe ambele si sa fiu mai concisa decat ma stiti! Nu garantez ca imi si iese avand in vedere ca deja am doua paragrafe despre...nimic cum ar veni!

Am dat gata inca un demachiant Elmiplant din gama cu extract de gutuie. Laptele asta demachiant e un favorit clar din timpuri imemoriale. Isi face bine treaba, e ieftin ca semintele si in plus imi aminteste de o perioada a vietii "cand eram mai tanar si la trup curat". Pentru ca povestea mea cu brandul Elmiplant e veche de cand lumea si produsele lor chiar sunt foarte faine. Momentan vreau sa ma testez si altceva dar stiu ca voi reveni la el sooner or later.

 Despre cleanserul de la CeraVe am povestit in postarea anterioara (care dateaza din ianuarie). A fost super spornic, desi am mai folosit si alte chestii similare in paralel, deci nu pot pretinde ca a tinut chiar 6 luni ca as minti. Foarte bun, nu exclud sa il mai cumpar, dar momentan am altele pe etajera.

Serumul acesta Yves Rocher Serum Vegetal a fost MI-NU-NAT! Wrinkles and Lifting V Shaping Serum avea textura perfecta pe care o caut eu la un serum. Nu e nici prea lichid, nici prea vascos, se aplica rapid si intra in piele aproape instantaneu fara sa lase in urma senzatia aia de lipicios. L-am folosit cu spor aproape 3 luni, doar dimineata, sub crema hidratanta si va pot spune ca da, chiar am vazut schimbari. Tenul meu era mai catifelat, pielea arata mai ferma si mai luminoasa. Mi-a placut maxim si e sigur pe lista de produse care o sa mai ajunga in arsenalul meu la un moment dat. Daca va face cu ochiul cititi mai multe detalii pe site la ei. Stiu ca teoretic e facut pentru alta categorie de varsta decat cea din care fac parte, dar nu am abuzat de el si sincer nu cred ca e atat de concentrat incat sa nu poata beneficia de el si o piele un pic mai tanara (nu foarte tanara). Daca nu am dreptate, astept sa imi spuneti care e opinia voastra legata de subiect.


Doua produse de makeup din categoria "ieftin si bun". Mascara All Round Ultra Black de la Catrice costa vreo 14 lei si e ce imi trebuie mie de zi cu zi. Gene cu volum, alungite si separate fara sa para insa ca am gene false sau extensii. Nu sunt fan al lookului respectiv, prefer naturaletea si cu mascara asta chiar nu dau gres. E up there cu Essence Lash Princess. Deja sunt la al treilea tub si sigur nu o sa ma opresc aici. Mascara e pentru mine produsul pe care nu inteleg de ce as da o caruta de bani atata vreme cat se gasesc variante super accesibile care isi fac treaba cu brio. Numai eu?

Despre Make Me Brow de la Essence v-am mai vorbit de cateva ori. Folosesc nuanta 02 Browny Brows si nu mai tin minte prin cate tuburi am trecut. Produsul asta e inca un pas rapid si eficient din rutina mea zilnica. Un pic din treaba asta pe sprancene si arat decent, golosrile dintre fire sunt umplute atat cat trebuie, fara sa para ca am desenat ceva cu echerul sau ca am nervi maximi pe cei din jurul meu. Firele stau fixate decent si aia e! Singurul dezavantaj e ca se termina repejor, cam in doua luni as spune, dar si dumnealui e ieftinel tare, asa ca nu ma supar prea rau.


Random Crema cu ulei de masline si miere, adusa de mama din Israel. Am folosit-o drept crema de maini, nu facea nimic spectaculos, dar am inclus-o numai cat sa va spun ca urasc sa risipesc produs si ca mereu taiu tuburile de crema ca sa scobesc si ultimul strop daca e posibil.

Random Sapun cu trandafiri primit intr-un set, adus cadou din Bulgaria. Soap. Good all basic soap. Usuca nitel pielea, dar mirosul...O Doamne! Amuzant e ca eu pana acum cativa ani nu suportam nici batuta mirosul de trandafiri in cosmetice, iar acum il ador! Daca aveati nevoie de inca un argument pentru povestea aia cu suceala femeilor, iata, vi l-am livrat.

Gelul acesta de dus Imperial Leather mi l-a trimis Alexantza intr-un care package cu bunatati si tare frumos a mai mirosit. L-am folosit cu spor si ca gel de dus, dar mai des pe post de spumant de baie, pentru ca facea cea mai densa si minunata spuma ever. Daca va iese in cale in drumurile voastre, nu il ocoliti.

Lotiunea Balea cu Uree mi-a placut chiar mult. Este dedicata pielii foarte uscate si pot spune ca a facut fata cu brio stratului cornos de pe gambe. Exagerez eu un pic, dar doar putin de tot. Problema cu lotiunile de corp e ca daca nu le folosesti constant nu prea au cum sa functioneze. Ce descoperire fantastica, nu?! Ei bine, eu recunosc ca pe timp de vara sufar mai rau de lene si cam neglijez pasul asta. Cumva dupa dus nu am chef sa mai aplic nimic pe piele. Totusi am strans din dinti si am incercat sa fiu ceva mai constiincioasa. Mirosul lotiunii asteia e foarte discret, se absoarbe repede in piele si vine intr-o cantitate generoasa. Nu pot spune ca o sa ma duc sa mai cumpar una, mai ales ca am vreo 6 produse pentru hidratarea corpului care asteapta la rand, dar daca sunteti in cautarea unui produs la indemana, spornic si eficient, luati-o in considerare.

SPF-ul la putere! Minim 30! Domnisoara familiei are genul de piele care se bronzeaza frumos fara sa se arda, dar in mod evident nu am de gand sa o expun aiurea radiatiilor, asa ca e vesnic unsa zdravan cu lotiune cand stiu ca o sa stea la soare. In cazul asta un Elmiplant cu spf 50 care si-a facut bine treaba. Cum spuneam si mai sus, fan Elmiplant. 

Si-am incalecat pe-o sa si am scris romanul despre produse terminate asa! Nu uitati ca daca vreti "varianta povestita" o gasiti pe Insta Stories. Show some love!



Bioderma Photoderm Nude Touch

$
0
0
Daca as fi nevoita sa aleg un produs vedeta al acestei veri as stii care e acela fara sa stau vreo secunda pe ganduri. De fapt tot acelasi produs a fost si vedeta verii trecuta in arsenalul meu de beauty! Si totusi nu i-am dedicat nici un articol. Problema se cerea remediata asa ca am venit sa vi-l prezint repejor, desi sunt sigura ca deja l-ati vazut super laudat de multe alte fete mult mai blogging responsible decat mine.
Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+ e produsul care mi-a simplificat rutina de ingrijire si machia atat de mult incat nu imi mai pot imagina o zi fara el. Acest fluid cu 100% minerala, conceput special pentru tenul mixt si gras, cu tendinte de ingrasare sau cu imperfectiuni este unul dintre acele produse care bifeaza tot ce promite in mod vizibil.


Sa o iau insa in mod didactic. Ambalajul e unul basic, un recipient de plastic tare (casant daca e scapat de la inaltime, asa cum am aflat cu durere in sufletanul trecut) avand ca modalitate de dozare un orificiu oarecare fara vreo adaugire fancy. Textura lichida a produsului poate pune la inceput probleme, dar inveti repede sa dozezi cantitatea corecta. Cantitate la care nu e cazul sa te zgarcesti ca sa nu scazi eficienta SPF-ului. Cei 40 ml sunt super spornici, mie un recipient imi ajunge cam 3 luni cu folosire zilnica. Adica taman bine trec vara cu el! Gasiti pe piata trei nuante: foarte deschisa, deschisa si aurie. Chiar daca ati putea crede ca gama limitata de nuante o sa va puna probleme, credeti-ma pe cuvant, nu va fi cazul. Nuantele se adapteaza foarte bine pe ten si produsul efectiv pare sa se topeasca in piele.

Eu intind produsul pe ten cu degetele si sincer cred ca asta e metoda ideala avand in vedere textura foarte lichida. Tenul se simte imediat fin, catifelat, cumva cu efect pudrat si totusi extrem de natural. Dupa ce aplic Photoderm Nude Touch ar trebui sa te uiti cu lupa ca sa iti dai seama ca port ceva pe ten. Doar eu stiu pentru ca in ciuda puterii mici de acoperire imi uniformizeaza perfect nuanta pielii, blureaza micile imperfectiuni si overall imi face tenul sa arate sanatos, odihnit si luminos.


Continutul de acid salicilic s-ar putea sa fie vinovat de faptul ca inclusiv dupa ce ma demachiez seara, pielea mea arata ingrijita, nu "obosita si imbacsita" cum se intampla uneori dupa ce porti un fond de ten sau un bb cream timp de multe ore, mai ales in caldura maxima.


Si acum vine partea de care stiu ca va pasa...Am purtat produsul asta si la calduri de 38 de grade. De la 8 dimineata la 22. Pe ambalaj producatorul a plasat claim-ul de 8 ore de matifiere. Ei bine, sunt mai multe ore de matifiere. Dupa 10 ore tenul meu inca era exact cum arata si de dimineata. La sfarsitul zilei sa spunem ca aveam un piculet de luciu pe frunte si nas, dar nici pe departe ca la un fond de ten normal, chiar si matifiant. Il port fara pudra si totusi se comporta exemplar pe parcursul zilei. Migreaza intr-adevar pe ecranul telefonului, dar nicaieri nu se pretinde ca ar fi bullet proof asa ca nu sunt deloc dezamagita.

Il recomand fara pic de reticenta oricui vrea sebum control, uniformizare a nuantei tenului si spf, toate la un loc. Produsul asta ma scapa de o gramada de batai de cap, iar machiajul meu de 10 minute a ajuns sa dureze doar 7 atunci cand recurg la Photoderm Nude Touch.

Pretul la Farmacia Tei e de 50 de lei, cel mai bun gasit de mine.

Sunt curioasa daca l-ati incercat si daca va place sau daca am reusit sa va fac macar putin curioase in legatura cu el. In caz ca mai aveti intrebari, va raspund cu drag in comentarii.

La Roche-Posay Toleriane

$
0
0
Campania #buzztoleriane a celor de la Buzzstore in colaborare cu La Roche-Posay Romania s-a potrivit manusa cu nevoile nou aparute ale tenului meu devenit ultra mofturos in ultimele luni. M-am trezit aproape peste noapte de la un ten mixt cu tendinte de ingrasare pronuntate cu un ten care tinde spre uscat, cu sensibilitate crescuta cam la orice de pe planeta. Am refuzat sa ascult vocile din jurul meu (dar si pe cele din capul meu) care spuneau ca de la varsta s-a produs suceala si am inceput sa caut solutii.


S-a nimerit ca gama Toleriane sa fie fix ce trebuia si mai mult de atat, s-a nimerit sa mai multumeasca pe deasupra si copilul si sotul. Detaliez imediat, pentru ca stiu ca pare SF ce spun eu aici.

In primul rand sa va spun ca am testat crema de spalare Toleriane si crema hidratanta prebiotica Toleriane Sensitive. Intreaga gama este creata pentru a satisface nevoile pielii uscate, sensibile, cu reactivitate ridicata la diferite ingrediente din produsele cosmetice.


Crema hidratanta prebiotica are o formula sigura si minimalista, cu 83% ingrediente active care calmeaza si protejeaza. Avem glicerina care hidrateaza timp de 48 de ore, ceramidele care repara si protejeaza bariera cutanata, vitamina B3 care calmeaza instant si apa termala La Roche-Posay care calmeaza si reduce iritatiile.

Produsul vine intr-un ambalaj la fel de minimalist ca si formula, treaba care mi se pare foarte faina. Mereu apreciez o gama de produse a carei coeziune e data de toate elementele. Gramajul de 40 ml e super generos, avand in vedere ca pentru o hidratare optima a tenului e suficienta o cantitate cat un bob de mazare. Textura este foarte usoara, se distribuie rapid pe piele si se absoarbe imediat, fara sa lase senzatia enervanta de "lipiceala" de care fug vazand cu ochii!


Dupa aplicarea cremei tenul e in forma maxima. As minti sa spun ca rezultatele se vad dupa prima aplicare. Pot sa va spun insa ca dupa circa o saptamana de folosire constanta, roseata pe care o am in jurul nasului si pe frunte era vizibil redusa si de asemenea obrajii care in general sunt "rugosi" oricat as incerca sa hidratez zona, aratau netezi ca dupa un tratament intensiv la vreun salon. Nu am intampinat probleme nici daca am aplicat-o in zona din jurul ochilor, ba dimpotriva! Din punctul meu de vedere daca ar fi avut si SPF era 100% perfecta. Asa e doar 99.9% perfecta si mai adaug un pas in rutina de dimineata fara sa simt ca ma sacrific!


Am decis sa fac si testul suprem si dupa indelungi discutii de convingere, am reusit sa cooptez si sotul in campania de testare. De cateva luni avea doua portiuni de piele extrem de uscata pe pometi. Problema era deja deranjanta si nu ii dadeam nicicum de cap! Am incercat eu diverse potiuni si lotiuni dar nimic nu a functionat pe deplin, iar el oricum era un sceptic care militeaza pentru inutilitatea cremei hidratante. Ce credeti voi? Dupa ce a folosit si el crema Toleriane Sensitive dimineata si seara (va dati seama ca am stat si l-am pisalogit eu pentru fiecare aplicare, da?) timp de o saptamana si ceva, a recunoscut spasit ca de data asta am avut dreptate. Acum cere singur portia de crema si chiar daca uita intr-o zi, senzatia nesuferita de mancarime nu a revenit. 

Cu crema de spalare am o poveste la fel de interesanta (asa sunt zilele mele - nu una buna, zece rele - ci pline de povesti)! Eu am apreciat de la prima folosire cat de bland actioneaza pe ten si am invatat ca nu e musai sa am un produs spumant pentru a avea tenul curat. M-am bucurat ca nu are pic de parfum, ca lasa pielea hidratata si nu simti dupa ce o clatesti ca tenul tau a devenit o masca prea mica pentru tine!  Cele 4 ingrediente din formula: apa termala La Roche-Posay, glicerina, niacinamida si ceramidele sunt pe placul meu si eficienta in curatare fara a usca sau irita pielea sunt evidente.


Si pentru ca am o domnisoara de 9 ani care vara asta a inceput sa prezinte mici iritatii pe ten dupa cate o zi calduroasa petrecuta in praf si soare am decis ca a venit momentul sa o initiez in tainele skincare-ului de baza. Asadar a folosit si Katia o data pe zi crema de curatare Toleriane si in mod clar diferenta s-a vazut. Crema hidratanta a folosit-o doar ocazional si asta este inca o dovada legata de calitatile cremei de spalare! Textura fluida a cremei de curatare a fost suficienta pentru a mentine nivelul de hidratare naturala al tenului ei!

 

Pe scurt, intreaga familie a devenit fan Toleriane! Nu cred ca o sa renuntam prea curand la produsele astea (chiar daca eu le mai alternez uneori si cu alte cele pentru ca sunt curioasa si infidela cand vine vorba de cosmetice) si chiar ma gandesc ca as mai incerca si altceva din gama. Va tin la curent pe viitor daca decid sa mai adaug ceva pe raftul din baie. 

Pana una alta va recomand cu drag produsele Toleriane La Roche - Posay, iar in cazul in care le-at folosit deja sunt curioasa care au fost opiniile voastre despre ele. De asemenea astept cu interes orice alte recomandari de dermato-cosmetice La Roche - Posay, ca sa mai explorez si alte game! 


Kit-ul de vacanta Sensiblu

$
0
0
In cadrul campaniei #buzzsensiblu am avut ocazia sa testez niste produse inte
resante, de la branduri cu care personal nu mai avusesem nici o intalnire pana acum. Un singur micut dintre cele patru imi era cunoscut si va vorbisem deja pe larg despre el. Azi va voi prezenta pe scurt opinia mea despre aceste produse.


In primul rand ideea campaniei mi s-a parut simpatica pentru ca stim toate cat e de utila o "colectie" de mini produse pe care sa le poti cara cu tine peste tot si care sa iti satisfaca nevoile de baza. Fix asa au gandit cei de la Sensiblu kit-ul de vacanta iar eu l-am apreciat pe deplin desi sfarsitul nostru de vacanta a fost cam...atipic.

Voi incepe cu mini samponul uscat Batiste, varianta original. Pe dumnealui il cunosc de multi ani si stiti ca il foloseam cu spor intr-o vreme. Oricare versiune de Batiste incercata isi face treaba, doar ca scalpul meu sensibil si mofturos ma impiedica sa folosesc prea des sampon uscat, altfel se razvrateste. Dupa cum am observat insa, daca ma rezum la a-l folosi o data pe saptamana, toate sunt bune si frumoase. La sfarsitul zilei ma spal temeinic pe cap si gata.


Samponul uscat Batiste e inventia aia minunata care te salveaza de la un par lipit de cap pentru ca ai avut o zi atat de lunga incat perspectiva de a iti spala parul la miezul noptii te ingrozeste. E o solutie rapida pentru momentele cand chiar nu ai timp de spalat, uscat si coafat. Sprayez la radacina parului, las putin pudra sa se absoarba, apoi pieptan bine si gata. Nu mi se pare ca parul ramane imbacsit si asta e excelent! Desigur, un pic de senzatrie de "ceva" ramane pe par, dar nu e deranjant si la mine personal nu se vede. Gama Batiste e foarte mare, vedeti ce vi se potriveste voua si in caz ca ati descoperit ceva anume, dati si aici de stire!

Produsul care m-a surprins cel mai mult este deodorantul cu rodie de la Dr.Organic. De-a lungul timpului, in incercarea de a fi mai constienta de implicatiile deodorantului asupra sanatatii mele, am incercat diverse versiuni naturale. Niciuna nu a fost eficienta pentru mine. Nu ma deranja faptul ca transpiram ci faptul ca miroseam dupa cateva ore, ori treaba asta clar e a big no no pentru mine.


Cand am vazut in cutie deodorantul asta fara aluminiu, sls, parabeni si alcool, sincera sa fiu nu am sperat la mare lucru. Boy, I was wrong!! Formula deodorantului acestuia a fost ceva mai lichida decat eram eu obisnuita si la inceput mi se parea ciudat. Mi-a placut ca e roll-on, my favorite kind of deodorant si dupa o vreme m-am obisnuit si cu faptul ca se usca putin mai greu la subrat. Mirosul este unul destul de puternic (banuiesc ca in acele ingrediente de origine naturale sunt si ceva extracte de citronella pentru ca eu aia simt mai mult decat mirosul de rodie), dar pe mine personal nu m-a deranjat deloc. Am vrut sa o initiez si pe Katia in tainele deodorantului pentyru ca e unul atat de safe, dar ei nu i-a placut mirosul si nu a mers. Banuiesc ca e strict chestiune de gusturi!

Ce pot sa va spun despre performantele lui? Ei bine, il aplicam la 7 dimineata in zile cu 35 de grade, umblam de nebuna toata ziua, alergam prin parc dupa copil, fugeam pe santier pana seara pe la 22 si totusi cand ajungeam acasa nu miroseam a transpiratie. Deloc!! Ceea ce mi se pare extraordinar!! De transpirat da, transpiram, as minti sa spun ca nu. Am inceput sa fug de antiperspirante heavy duty stiind ca inhibarea procesului natural al transpiratiei nu e ok deloc. Pentru mine 19-20 de ore in care deodorantul asta ma pastra proaspata inseamna ceva WOW! Mi se pare foarte potrivit si pentru preadolescenti tocmai pentru ca e atat de curat, iar experienta mea cu el a fost una "blanda", lipsita de orice iritatii si incidente.

Sunt acum tare curioasa sa incerc si alte produse din gama Dr. Organic si planuiesc o vizita in Sensiblu sa cercetez problema. La fel, daca aveti ceva recomandari, le astept. Valabil si pentru urmatoarele branduri despre care va voi vorbi. Toate produsele lor sunt potrivite pentru vegani si vegetarieni, treaba care mi se pare foarte faina.

Crema pentru protectie solara cu morcov, susan si shea de la L'Erbolario a venit ca un mic rasfat pe final de vara. De la L'Erbolario am incercat acum o vesnicie o crema de maini cu ulei de masline, care mi-a placut, dar s-a pierdut apoi in engura istoriei. M-am bucurat sa redescopar acest brand italienesc de produse fitocosmetice, comercializate in exclusivitate in farmaciile Sensiblu.


Tubul de 75 ml, solar prin culoare si continut si-a castigat locul direct in poseta. Dimensiune perfecta, spf 30, sign me in. Pot sa va spun ca m-a incantat din prima mirosul acestei creme, care mi-a adus aminte de cremele cu factor de protectie pe care le foloseam in copilarie. E mirosul ala de crema de plaja cu un twist vintage. Nu as putea sa explic oricat as incerca, dar m-a purtat direct pe plaja, pe vremea cand alergam cu galetusa dupa mine.

Crema este potrivita pentru piele ultransensibila si poate fi folosita fara probleme si pentru copii. Ceea ce am si facut. Am aplicat cu incredere produsul atat pe tenul meu act si pe al Katiei si nu am intampinat probleme.Eu am folosit cu generozitate si pe decolteu si umeri in zilele in care stateam mai mult in soare decat era planificat si rochiile mele nu erau chiar potrivite cu arsita. Nu am suferit nici o arsura solara, nu mi-am simtit tenul incarcat din cauza acestui produs, asadar ma declar multumita. Fata de spf-ul pe care il folosesc in general pe ten, acesta este putin mai dens, dar vad ca porii mei nu au avut de protestat.

Asadar L'erbolario primeste un vot de incredere si o vizita pentru a cerceta gama lor cu lacramioare (moartea mea e mirosul de lacramioare) si probabil si pe cea cu iris.

Produsul pe care l-am descoperit cu incantare in cutie a fost spray-ul repelent impotriva tantarilor si a capuselor, de la Dr. Hart. Stiam ca urmeaza sa primesc spray-ul cu pantenol pentru arsuri si am sarit in sus de bucurie cand am vazut repelentul in locul lui! Am tot vrut sa il incerc si nicicum nu imi iesea in cale! M-am plans de-a lungul timpului ca sunt magnet pentru tantari! Daca sunt intr-o camera cu al meu sot, posesor de fix acceasi grupa sanguina, toti tantarii il ignora pe el cu gratie si ma ciuruiesc pe mine. Si cand spun ciuruiesc, I ain;t even kiddin!! Vara asta ca supliment, orice intalnire cu tantarii s-a lasat cu niste umflaturi enorme care dupa cateva zile se transformau in vanatai. Cu capusele nu am avut intalniri desi frecventam fara frica locuri cu vegetatie abundenta. Eu glumesc spunand ca nu cred in capuse, ca sunt un mit si nu o sa ma intalnesc cu ele in aceasta viata! 

Tantarii insa...Seara de seara la gradina cand mergeam sa gospodarim, ajungeam inevitabil sa mai adaug cate o ciupitura noua. Cel putin una.Ente Dr.Hart! 

Spray-ul are sistem clasic de dozare, iar produsul se distribuie uniform, cu usurinta. Poate fi aplicat direct pe piele sau pe haine si e safe de folosit si pe copii de peste trei luni, continand doar ingrediente naturale. Pus direct pe piele arata in primele minute ca o lotiune de corp foarte lichida, are un aspect "laptos". Din cauza uleiului de eucalipt si lamaie din compozitie se simte rece pe piele, iar daca va stiti cu alergii la uleiuri naturale poate nu e produsul pentru voi. Eu una nu am avut probleme deloc. Mirosul e intens medicinal, asa ca daca va deranjeaza acest aspect, skip it! Eu sunt dispusa sa miros a eucalipt timp de circa doua ore (dupa care mirosul incepe sa dispara) daca nu ma mai mananca tantarii.


Poate fi aplicat si pe haine si nu pateaza deloc. Actiunea sa este de circa 6-8 ore, dar eu va spun cinstit ca l-am testat pentru maxim 3 ore. Si da, chiar functioneaza. Cand il folosesc nici un tantar nu a mai avut pofta de mine! Thank you Lord, praise Jesus! Ba chioar mi s-a parut amuzant ca pentru prima oara in istoria de 15 ani a familie noastre, a fost atacat si al meu sot! Serves him right!:))

Eficienta repelentului nu poate fi negata, singurul inconvenient pe care l-as putea gasi fiind pentru cei cu alergii la mirosuri intense de uleiuri naturale. Altfel, 10 pe toata linia, e noul meu aliat! 

Concluzia despre kit-ul #buzzsensiblu?! Mi-a placut experienta, mi-a deschis orizonturi noi spre niste branduri cu care nu am avut contact si cu siguranta o sa sondez rafturile Sensiblu in cautare de noi comori mai putin cunoscute. Mai ales ca de acolo ma aprovizionez frecvent cu balsamul meu de buze preferat Apivita!




Cum a (re)devenit calcatul o placere - Tefal Ultimate Pure

$
0
0
Cand am invatat sa calc "cum trebuie"eram prin gimnaziu. Stiu ca mi se parea distractiv (I can see all those eyerolls), pentru ca pana atunci treburile casnice minore pe care le facusem nu aveau vreun rezultat spectaculos. Calcatul de asternuturi si haine imi dadea in schimb un rezultat finit palpabil care facea sufletul meu de ciudata sa cante! 

Fast forward vreo 20 de ani, multe tone de haine calcate si o casa doar a mea de intretinut, calcatul clar nu mai e distractiv. E doar o sarcina enervanta pe lista aia lunga de tot. Il evit cat pot de mult, dar sunt prea ocd ca sa ies eu sau ai mei cu haine sifonate, asa ca tot sfarsesc injurand in barba si netezind cute. 

De-a lungul anilor am detinut 2 fiare (roarrrr) de calcat Tefal si cu mana pe cord deschis va spun ca nu as schimba brandul asta. Nu am avut modele fancy smancy, chestii basic, setarile esentiale, dar si-au facut treaba cu brio si au fost super longevive. Ultimul amic functiona inca corespunzator doar ca am reusit eu sa ii compromit talpa calcand la temperatura prea mare o tesatura cam sintetica.. Poveste lunga si trista.

Cand am primit mail ca am fost acceptata in campania #buzztefal2019 am topait maxim de se inchina barbatul ca ma bucur sa iau in teste un fier de calcat de zici ca ia el in teste vreun Bentley! N-a fost chiar departe de adevar!

Mai oameni, upgrade, upgrade, dar sincer Tefal Ultimate Pure FV9845E0 mi-a depasit asteptarile! In primul rand, cotofana fiind, va spun ca imi place designul lui de mor si faptul ca e rose gold imi usureaza anxietatile mormanelor de haine! Inarmata cu el si cu un pahar de vin, totul devine mai simplu! 

Este cel mai puternic fier de calcat pe care Tefal il produce la ora actuala (3200 W) si se incalzeste in cateva secunde dupa ce il bagi in priza, asigurand un abur de pana la 60g/min, in functie de tipul de material calcat. De asemenea, functia Turbo (jet de aburi) elibereaza 260g abur pe minut netezind orice cuta incapatanata. Functia de abur vertical mi-a fost de un real folos la netezit draperiile pe care le agatasem incretite cu totul la geamuri de cum ne-am mutat! Sistemul Micro-Calc Filter filtreaza 100% aburul, protejand impotriva depunerilor de calcar si a reziduurilor. In felul acesta nu te vei trezi cu pete pe materialele sensibile! Are si functie antipicurare, iar jetul pentru stropire e fin.

Filtrul e super usor de detasat si curatat, fara batai de cap! Va recomand cu caldura sa folositi totusi doar apa distilata sau "apa pentru calcat", nu apa de la robinet daca vreti sa prelungiti viata oricarui fier de calcat! Nu vrem sa il stresam totusi, chiar daca sistemul Microcalc retine particulele de calcar mai mari de 0.2 mm.

Imi place ca rezervorul de apa este mai mare decat eram eu obisnuita, asa ca nu il reumplu de 100 de ori cand am parte de sesiuni asidue de sauna. Inca o caracteristica gandita special pentru oamenii imprastiati ca mine si care alearga sa faca 10 lucruri deodata, este functia de oprire automata. Aceasta se activeaza dupa 30 de secunde daca fierul este uitat cu talpa la orziontala si dupa 8 minute daca fierul este lasat in pozitie verticala, pe suport! Peace of mind in caz ca ma striga copilul sa il ajut la teme si uit ca mi-am lasat ajutorul de nadejde in alta camera! Macar stiu ca nu dau foc la casa!

Talpa lui Tefal Ultimate Pure este nr. 1 în alunecare, Durilium AirGlide Autoclean ce nu necesita o intretinere regulata. Sterg ocazional cu o laveta umeda si that's it! Si treaba cu alunecatul talpii chiar e pe bune. Ma simt ca in reclamele alea care par uneori super fortate, cand fierul se duce singur pe material, kilometri si kilometri. E atat de simplu tot procesul asta incat...aproape ca a inceput sa imi placa din nou sa calc! Aproape! Oricum intreaga sarcina mi-a fost mult usurata de acest companion.


Daca ar fi sa ii gasesc un singur mic dezavantaj as spune ca e un picut mai greu dar adevarul e ca nu e grav. Avand in vedere toate minunile pe care stie sa le faca, chiar mi se pare ca aceasta e o problema minora, o falsa problema daca vreti sa spuneti!

All in all, experienta cu Tefal Ultimate Pure FV9845EO a fost una excelenta si chiar as recomanda oricui fierul asta de calcat. De fapt deja l-am tot recomandat in sapte zari! My domestic goddess side is happy!



Scurt update

$
0
0
Finalul de 2019 a fost cu multa agitatie. Mutatul la "noi acasa" (apartament de fapt si nu chiar al nostru ci partial al bancii momentan) ne-a dat peste cap orice calcule si orice rutina. Poate sunt mai ardeleanca decat estimam, dar iesirile din ritm si lucrurile care nu sunt "ca in grafic" ma indispun si ma scurtcircuiteaza grav. Realizez in ultimii ani ca sunt o persoana anxioasa si cam inflexibila si cum o dau nu prea reusesc sa gasesc partea pozitiva la asa ceva!

A urmat un job de scurta durata care era tare misto dar nu mi se potrivea 100% si pac, picatul intr-o noua pasa tare proasta din care inca nu am reusit sa ies. Adaugati in combinatie primele doua luni din 2020 care au fost presarate cu atatea episoade de boli si nopti nedormite de  sunt pe trei sferturi zombi si aveti rezumatul existentei mele recente.


Azi dimineata, pe la 5 si un pic cand vajaia vantul afara de ma surzea am simtit ca e inevitabil. Mi-e dor de locul meu relativ pustiu de pe Internet. Habar nu am ce mai urmeaza, navighez fara tinta sperand sa gasesc una cat mai curand, cu senzatia ca in ureche nu imi ticaie un ceas ci direct o bomba.

Ce sa asteptati de la mine in caz ca mai citeste careva pe aici? (radio silence, crickets...) Un amalgam din toate cele ale mele. Cu carti, cu viata de zi cu zi, descoperiri si stil de viata, cate un pic de beauty ici si colo, dar va avertizez ca mai putin decat inainte caci in mod surprinzator am devenit destul de cumpatata si multumita cu putine produse.

Cu aceste scurte randuri, iata-ma, in da house, cu dureri articulare de la lipsa de exercitiu pe taste. Sper ca va bucurati ca sunt vie, eu sigur ma bucur!

Cum pot doua luni sa iti reconfigureze lumea

$
0
0
Nu vi se pare ironic ca in ultima postare vorbeam despre cat de inflexibila sunt si cat nu imi place sa ies din ritm, iar apoi zbang m-am trezit ca sunt parte dintr-un ditamai valul de nesigurante si necunoscut? Ei bine, cel putin stiu sigur ca pentru multi lunile astea au adus schimbari de perspectiva si de focus, ca ne-au dat palme dupa ceafa si ne-au facut sa ne raportam diferit la toate plangerile noastre meschine de zi cu zi. Mai stiu si ca din pacate sunt si mai multi care nu o sa ramana cu nimic din toata povestea asta, multi care o sa uite dupa cateva saptamani, multi care o sa nege dimensiunea istorica a acestor zile. Din punctul meu de vedere, viata nu va mai fi la fel si nici nu ar trebui sa mai fie! 

Banuiesc ca nu doar eu am vazut in perioada asta masti cazand, oameni disparand in neant pentru ca in afara cazului cand au nevoie fizic sa ii ajuti cu ceva, nu simt nevoia sa te caute niciodata. Cercul meu de prieteni si cunoscuti a devenit brusc foarte mic si intr-un fel ma bucur. Mereu am fost genul de om care prefera nitica distantare sociala sincera in locul relatiilor artificiale, de complezenta, eventual presarate cu bezele din varful buzelor si imbratisari tepene. Desi sunt o fire sociabila, recunosc ca sunt nitel tepoasa si foarte selectiva, iar daca e sa fiu complet sincera, greu ma scoti din habitatul meu natural. Acum cu atatea mijloace de "tinut legatura" te-ai astepta ca lumea sa fie acolo chiar daca nu e. Ei bine, in foarte putine cazuri am auzit vesti daca nu am fost eu prima care a sunat, a dat mesaje, a cautat. Si in general asta fac, sunt omul care intreaba de sanatate, care vrea sa stie cum e fiecare, cheltuindu-ma in sapte zari si primind in schimb zgomot de greierasi. 


A fost o perioada de autoreflectie (doooh cat de gol a ajuns sa sune cuvantul asta), de exorcizare, de nervi zilnici si frustrari mici si mari. Am reusit sa ma simt un om nasol la sfarsitul majoritatii zilelor, dar cumva mi-am spus ca aia e, lucrez cu ce avem la indemana. La fel ca trei sferturi de planeta mi-am dereglat si eu complet programul de somn si am functionat pe mult prea multa cafea neagra, dulciuri si junk food in general. Am gatit atat de mult incat nu visez altceva decat o ciorba facuta de altcineva decat de mine! Am facut curat obsesiv si totusi daca ar veni cineva in vizita (good thing ca nu vine), tot haos ar reusi sa gaseasca.  Am incercat sa "fiu productiva" si apoi am zis "fuck this shit!" Nu pot sa fiu productiva cand mintea mea rumega non stop tot felul de probleme!

Overall suntem bine. Toti ai casei. Izolati, cu nervii nitel zdruncinati, dar bine. "O sa treaca" la un moment dat, dar pentru mine personal, nimic nu ar mai putea fi la fel ca inainte. Firea mea e departe de optimism, dar cumva stiu ca o sa inhamam iar boii la caruta curand. Cum va arata caruta aia dupa lunile astea, n-as stii sa va spun! Cert este ca daca avea cineva impresia ca beneficiaza de timp nelimitat, probabil ca acum s-a prins ca nu e asa! Daca cineva mai credea in cat de buni si empatici sunt oamenii, probabil a avut niste socuri extreme in zilele astea care au aratat cine pe unde se plaseaza ca nivel de implicare sociala si inteligenta (si la mansarda si emotionala). 

Indemnurile la calm si zen extrem au venit in general de la cei care nu pot pricepe ca dincolo de universul lor destul de privilegiat exista oameni care in lunile astea au pierdut cam tot. Orice urma de siguranta firava pe care o aveau. Nu e cazul nostru, noi ne tinema creierul si mainile ocupate, dar nu putem baga capul in pamant ca strutul. Nu toti sunt bine! Nu poate fi mereu totul despre noi noi noi. Self care si self love nu poate fi mereu egoism si individualism. Poate unii nu stiu cum e in alti papuci, poate traiesc zilnic doar cu ce le e familiar. Pentru ei nu se va schimba mare lucru.

Dupa atata singuratate, izolare si distanta poate vom invata sa alegem mai bine pe ce irosim minutele alea pretioase si pe cine am vrea cu adevarat in preajma. Cat de importante sunt lucrurile alea pentru care ne rupem zilnic spinarile, cat de important este sa "parem" in loc sa fim? "Imparatul este gol!" cam asta am observat. Stilul de viata cu poleiala perfecta de pe social media pare si mai fortat din izolare si nu tine de cald. Hainele de firma afisate ostentativ nu te feresc de virus mai bine decat hainele celor imbracati din second hand. Innebunesti fara mers la cafenele, mall, salon, dar poti trai si fara, here u are, alive and kicking. Prioritatile s-au schimbat si au revenit spre ce trebuia sa conteze mereu. Cat de om e fiecare. Indiferent de statut social, nivel de educatie sau financiar, masca dupa masca a picat. Pacat ca unii le vor relua din cui incercand sa pretinda in continuare ca aceea e fata lor reala! 

Poate unele paragrafe suna a hate sau predici goale. Imi asum lucrul asta, dar va spun sincer ca nu despre asta este vorba. As fi ipocrita sa pretind ca mie nu imi plac lucrurile frumoase, ca eu cumpar doar strictul necesar din orice, ca sunt vreo Mother Teresa! Not the case! Ideal ar fi insa ca acele "extra added bonuses" din viata noastra sa nu fie "lumina care ne ghideaza" si nici "scuipatul in ochii" celor care nu sunt pe aceeasi treapta cu noi. Whatever that means! Sigur ca imi lipseste o plimbare prin Pepco si Nobila Casa. Sigur ca as fi avut de probat niste colanti in Decathlon si o rochie in H&M. Normal ca as fi mancat o inghetata din aia buna pe promenada in centrul orasului! Will I survive without them!! Evident!

Sper ca toata lumea e bine! Va astept cu feedback in comentarii. Revin curand cu niste recenzii de carte si vreo doua produse faine descoperite in ultima vreme. Asta ca sa schimbam un pic tonul acestui articol!

Top carti citite in 2020

$
0
0
Un lucru sigur nu s-a schimbat cat timp am lipsit de pe blog: apetitul pentru lectura. 2019 a fost lent spre final in materie de lecturi, dar am descoperit si acolo cateva "nestemate" care se pierd in negura contului meu de Goodreads pentru ca nu am apucat sa discut despre ele nicaieri. M-am gandit sa va vorbesc despre ce a fost sub lumina reflectoarelor pentru mine in cele 4 luni de la inceputul anului. Chiar daca ma asteptam ca in lunile astea de #stauacasa cititul sa fie activitatea de capatai, nu a fost cum speram. Netflix, Youtube, gatitul si alte cele mi-au rapit multele ore pe care eu le vizualizam, intr-un scenariu ideal, petrecute cu cartea in mana! Chiar si in conditiile astea, am 4 titluri de prezentat. Oricat am incercat, nu mi-a iesit de un top 3 sau un top 5, sa ma scuzati!


Drum in noaptede Kristin Hannah nu a fost la fel de aproape de 5 stele ca alte opere ale ei. Iubesc ce scrie autoarea asta, are un potential enorm, dar nu mereu reuseste sa livreze 100%. Am simtit cumva ca Drum in noapte era perfecta ca scenariu de film hollywodian.


Si atunci ce cauta pe lista de preferate? Printre clisee si momente previzibile, printre dialoguri stangace, cartea asta vorbeste despre cum o decizie mica poate afecta pe termen lung multi oameni. Cum le poate schimba vietile, distrugand echilibrul fragil al fericirii. Jude Farraday este o mama perfecta. Sau cel putin asta aspira sa fie de 18 ani, de cand gemenii Mia si Zach sunt centrul universului ei. Familia stralucitoare, bogata si fericita, condusa cu o mana de fier in manusa de matase de Jude! Cand Lexi Baill se muta in comunitatea lor, devenind cea mai buna prietena a Miei, Jude o primeste cu bratele deschise. Viata lui Lexi a fost un lung sir de orfelinate si familii adoptive dupa ce mama sa a murit. Cel mai mare cosmar al lui Lexi este sa nu semene vreodata cu cea care i-a dat viata, o dependenta de droguri care trecuse prin inchisoare de prea multe ori. Curand Lexi si Zach se indragostesc nebuneste, ajung sa formeze un cuplu, iar legatura trio-ului de aur devine inseparabila. Totul pare sa fie minunat pana cand cu cateva zile inainte de finalul liceului o decizie proasta le schimba viitorul. 

Va spun sincer ca pe alocuri a fost efectiv enervant de citit! Eu am naravul asta de a ma implica sufleteste, de a empatiza cu personajele, iar aici am avut dificultati in a simpatiza cu adevarat, total, pe cineva. A fost ca in viata reala cand iti dai seama ca fiecare om are defecte si unele dintre ele te pot enerva mai mult decat ar fi cazul! In cele din urma, cu ce ramai citind Drum in noapte? Cu o lectie a iertarii, a curajului de a merge mai departe chiar si in cele mai grele zile si cu dorinta de a face alegerile corecte chiar si dupa ce ai facut una gresita!

A fost odata un raude Diane Setterfield a venit la 6 ani (am verificat pe Goodreads, mi se parea mult mai recenta) dupa ce am citit A treisprezecea poveste de aceeasi autoare. Nu m-a dezamagit!


Acest roman istoric vireaza un picut spre gotic desi nu e povestea clasica de groaza la care te gandesti cand ai de a face cu acest stil. In noaptea solstitiului de iarna, cea mai lunga noapte din an, la Lebada, un han de pe malul Tamisei unde localnicii se intalneau ca sa depene povesti, cea mai fantastica poveste incepe chiar sub privirile lor. In pragul usii apare un barbat ranit tinand in brate trupul neinsufletit al unei fetite. Dupa cateva ore, spre uluirea tuturor satenilor din Radcot, copilul revine la viata. Nu vorbeste, nimeni nu stie de unde vine, dar exercita asupra tuturor o vraja de neinteles. Fiecare tese propria poveste despre copil si trei familii extrem de diferite o revendica pe micuta ca fiind "a lor". Helena si Anthony Vaughan cred ca si-au regasit dupa doi ani fiica rapita, Robert si Bess Armstrong simt ca isi intampina nepoata, copilul fiului lor ratacitor, iar Lily White, servitoarea umila a preotului din sat cauta sa isi regaseasca sora cea mica. Cine are dreptate si de unde vine de fapt copilul?

Desi actiunea pare sa se desfasoare lent, te tine cu sufletul la gura mai ceva decat un thriller clasic. Legendele care se impletesc in poveste ii dau un aer suprarealist si totusi simti ca ai de a face si cu un mister clasic, de carte cu detectivi. Plasarea temporala in epoca victoriana confera atmosfera aceea de poveste cu spirite din romanele lui Dickens si parca vezi aburii ridicandu-se de pe Tamisa de cate ori intorci paginile. 

Fetita din scrisoare de Emily Gunnis mi-a amintit de o carte citita in vara lui 2017, Ce a lasat in urma ei de Ellen Marie Wiseman. Daca traiti cu impresia ca tortura si azilele cu secrete intunecate sunt elemente ce tin de trecutul indepartat al Evului Mediu, va invit sa cititi aceste doua carti. Ambele au la baza cercetari istorice care o sa va ridice parul maciuca de groaza.


In 1956, tanara Ivy Jenkins ramane insarcinata si este trimisa de familie la St. Margaret, o casa pentru mame necasatorite, dispusa sa primeasca nefericitele femei care devenisera o pata pe obrazul respectabil al rudelor. Acolo ele traiesc departe de ochi iscoditori. Ferecate, in intuneric, purtand secrete si dureri atat de mari incat vor traversa generatiile. 

In 2017, Samantha Harper, o tanara jurnalista descopera o scrisoare din trecut care o tulbura peste masura. Este scrisa de una dintre fetele inchise la St.Margaret, iar Sam incepe sa investigheze povestea acesteia, descoperind din ce in ce mai multe crime care se leaga in mod total inexplicabil de femeia care a scris acele randuri si de copilul acesteia. Asezamantul urmeaza sa fie demolat in cateva zile, iar Sam simte ca este esential sa ii descopere secretele inainte ca acestea sa fie ingropate in istoria tenebroasa a cladirii. Legaturile personale care incep sa se iveasca o determina pe tanara sa riste din ce in ce mai mult pentru a putea povesti o istorie veche de 60 de ani. 

Ritmul cartii este alert, investigatia te tine cu sufletul la gura, e un thriller foarte bun din punctul meu de vedere. Da, mi-am dat seama de unele lucruri cu mult inainte sa se intample, dar asta e defect dat de prea multe romane citite la viata mea. Cu toate ca am intuit corect deznodamantul, au existat multe intorsaturi de situatie care m-au facut sa ma indoiesc de rationamentul meu si m-au aruncat in prag de criza de inima (ok, exagerez, dar intelegeti voi!).

Un semn de intrebareeste o jumatate de inima de Sofia Lundberg m-a strigat pe nume pentru ca e scris de autoarea unei alte carti care mi-a placut enorm anul trecut. Dupa ce am citit Caietul cu nume pierdute am stiut ca Sofia Lundberg o sa ramana in mintea mea.


Elin Boals duce la New York o viata perfecta. Este fotograf de succes, casatorita de multi ani cu iubirea vietii ei, Sam, avand o fiica de 17 ani, dansatoare profesionista, Alice. Picture perfect? Ne dam destul de repede seama ca lui Elin ii lipseste ceva, ca ascunde ceva, iar viata ei perfecta se crapa pe la cusaturi. In clipa cand primeste cateva randuri de la prietenul ei din copilarie Fredrik, trecutul de care a fugit, navaleste cu amintirile lui nedorite, iar amintirea copilariei ei in Suedia ii da peste cap echilibrul greu castigat. A incercat sa uite, iar apropiatii ei nu stiu nimic despre acele zile din viata ei, si-a fabricat un alt trecut, o poveste noua care se potriveste mai bine cu ce ar fi vrut sa fie. 
Casnicia ei este in impas, relatia cu fiica sa la fel, iar Elin incepe sa inteleaga ca toata durerea reprimata a lasat urme adanci pe care le-a negat zeci de ani. E incompleta si trebuie sa se intorca in acele locuri care au frant-o pentru totdeauna, intr-o incercare disperata de a se regasi si de a salva ce a construit cu truda.


Este o carte dureros de citit. Felul in care copilaria isi pune amprenta asupra oamenilor nu poate fi negat. Traumele, abuzurile, lipsurile materiale, nu sunt simple "probleme" pe care le depasesti cu ambitie si determinare. Nu poti sa te transformi cu o fluturare de bagheta si chiar peste ani, ele ramn acolo. Au fost si aici unele "sughituri" pe parcurs, niste inadvertente si stangacii in scriitura, dar overall, buna carte!

Daca ati citit vreuna din carti, hai sa povestim in comentarii, iar daca vreuna dintre ele v-a atras atentia in urma mini recenziilor mele, ma bucur maxim si va astept cu impresii. Voi incerca pe viitor sa vin cu o singura carte, punctual, cum faceam pe vremuri, ca sa nu se mai acumuleze kilometri de informatie si text.




Cele 5 produse esentiale pentru mine

$
0
0
Desi pasiunea pentru cosmetice m-a purtat de-a lungul anilor printre multe flacoane si cutiute colorate, s-a intamplat uneori sa mai gasesc si niste mici comori de care n-a mai fost chip sa ma despart. Produsele acelea la care ma intorc mereu, care stiu ca nu dau gres, care sunt super eficiente si in studiul de caz aici de fata s-au nimerit si ieftine. Constantele vietii mele de beautyholica instabila emotional. 

Le mai tradez si pe ele in cautarile mele de "the next best thing", dar ma intorc spasita. Sunt mereu si ele acolo, pe un raft, cumparate a nu stiu cata oara, asteptand sa admit ca nimic nu le detroneaza si fidelitatea (sau rutina) e cea mai indicata. Evident ca sunt mai mult de 5 produse de genul acesta la mine in casa, dar cele despre care va povestesc sunt veteranele. Le-am mai lăudat de-a lungul timpului, dovada ca dragostea nu moare! Exista posibilitatea ca la un moment dat sa ma dez-indragostesc de ele? Evident! Pe moment va prezint insa cele mai de durata relatii cosmetice din viata mea!


Crema pentru maini emolienta-regeneranta cu ulei de catina si masline de la Cosmetic Plant. Veterana absoluta pe care o folosesc constant de mai bine de 10 ani. Eram insarcinata cand am descoperit-o, aveam mainile praf si le-a salvat. Restul este istorie. Am cumparat nenumarate tuburi de-a lungul anilor, am convins (fara sa exagerez) cateva zeci de femei sa o incerce si nici una nu a fost dezamagita. Cu cremele de maini am o mica obsesie si nitica dependenta. E una din categoriile pe care nu le pot reduce niciodata, scap mereu fraiele si am mai mult decat imi trebuie. Cu toate astea, dintre toate cremele scumpe si ieftine cumparate si incercate, tot asta e prima mea recomandare si cea care mi se pare cea mai eficienta.


Va las review-ul facut acum 10 ani, ca sa ne amuzam un pic de stangacie, poze si asa mai departe. Esentialul insa e acelasi. M-am prins eu de atunci ca am gasit un Sfant Graal! Crema asta face cat greutatea ei in aur si NU imi lipseste niciodata din casa. Indiferent ca ma spal pe maini pana imi crapa, ca folosesc dezinfectant pana ajung ca sarpele, ca stau cu mainile in detergenti uitand iar sa port manusi, this baby can fix everything!

Apa micelara Garnier pentru ten sensibil a reusit sa ma convinga inca de la prima sticluta ca nu mai vreau alta micelara. Aici nu am prea avut abateri si de vreo cativa ani (sa fie vreo 5-6? Am pierdut sirul!) numai pe ea o folosesc. Sigur, daca aud de ceva mega revolutionar, I'll try it, dar momentan suntem intr-o relatie pe termen destul de lung. Nu am mare lucru sa va spun despre ea, banuiesc ca o cuoaste toata lumea. Nu e genul de produs cu artificii, care produce schimbari wow. Este in schimb mega eficienta, spornica si tenul meu o iubeste.

E blanda cu tenul, e un pas rapid pentru a te asigura ca nu te culci cu pielea yucky trezindu-te a doua zi in taramul caintei cu doua coarne crescute in frunte! O folosesc in zilele cand nu ma machiez deloc, ca prim pas pentru indepartarea prafului si impuritatilor acumulate. O folosesc cand sunt machiata minimalist si cand nu are rost sa fac nspe pasi pentru demachiere. O folosesc si la sfarsitul unei rutine de demachiere cu crema/lapte sau ulei demachiant atunci cand am purtat machiaj de diva cu toate cele si vreau sa ma asigur ca nu ramane urma de nimic pe fata. Nu cred zau sa gasiti ceva mai ieftin si mai bun! Cand inca mai am ceva resturi in sticla veche, deja una noua asteapta la rand!


Bioderma Sensibio Gel moussant este pasul imediat urmator dupa micelara Garnier. Am descoperit gelul acesta de curatare acum vreo 4 ani si de atunci l-am inselat de multe ori. Am gasit cateva produse care fac treaba la fel de buna, nu am de ce sa mint! Cu toate astea, fac ce fac si tot la el revin dupa o vreme. N-as stii sa va spun exact de unde dependenta asta (era sa zic codependenta, dar ma indoiesc ca el sufera prea tare dupa mine), probabil il asociez cu ritualul de ingrijire in mod automat. Imi place ca tenul ramane catifelat dupa ce il folosesc, nu usuca deloc pielea si totusi o curata perfect. As putea linistita sa ma bazez doar pe el in zilele fara machiaj, dar paranoia nu ma lasa! Daca nu l-ati incercat il recomand cu caldura, eu zic ca merge cam pe orice tip de ten desi el e recomandat in principiu pentru pielea sensibila.

Balsamul de buze Apivita este o dragoste mai recenta. Vreo 3 ani sa zicem? De cand am descoperit intreaga gama nu a mai fost cale de intoarcere. La fel ca la cremele de maini, balsamul de buze este un produs unde imi place mereu sa incerc ceva nou. De incercat incerc, dar mereu exista si un minunat Apivita undeva in stoc, ca sa fiu sigura ca buzele mele raman multumite pe deplin. Pana acum nu am intalnit nimic mai emolient, nimic care sa isi faca treaba la fel de bine.

 Nu e genul de balsam pe care il reaplici de 500 de ori pe zi, ceea ce arata ca functioneaza pe bune. Nu se simte nici lipicios/unsuros ca sa te scoata din sarite, dar nici nu dispare dupa 5 secunde. Acum il am pentru a 5-a oara cred pe cel cu musetel care are si spf 15. Pentru mine este unul din preferatele absolute, alaturi de cel cu trandafir pe care nu il mai gasesc de cateva luni si mi-e frica sa nu fie scos din gama. Au multe sotimente, inclusiv cele cu merisoare si rodie care coloreaza discret buzele. Incercati si vedeti care e preferatul vostru!


Niacinamide 10% + Zinc 1% de la The Ordinary este un produs pe care nu o sa insist azi pentru ca urmeaza sa va detaliez ce si cum in alt articol. Pot spune doar ca dupa ce l-am incercat prima oara in urma cu doi ani, am ramas fan pe viata. Indiferent ce produse introduc sau scot in rutina de ingrijire a pielii, el ramane undeva acolo, in rotation, fac ce fac si nu renunt la el. Am cumparat deja vreo 5 sticlute pe putin si nu am de gand sa ma opresc. Imediat ce întrerup folosirea lui (am incercat de vreo doua ori) se vede clar schimbarea in rau. Tenul meu iubeste "serul" acesta si arata de 10 ori mai bine de cand il aplic constant. Va invit sa studiati un pic proprietatile niacinamidei si sa decideti daca ar fi sau nu benefica pentru tenul vostru. Dupa cum spuneam, o sa revin in scurt timp cu un articol mai detaliat, dar chiar si dupa articolul acela tot va incurajez sa va faceti propriul research, pentru ca suntem extrem de diferite, iar pielea noastra nu va reactiona niciodata la fel cu a altcuiva.

Dupa cum vedeti, aceste 5 produse sunt toate super basic. Nimic high end sau cu ambalaj fancy. I love high end si amabalaje fancy, dar se pare ca baza e formata tot din chestiile alea fara pretentii care "tac si fac"! Nu e musai ca produsele noastre preferate sa emane lux și glam prin toți porii, important e sa își facă treaba bine!

Dati de stire in comentarii daca vreunul din ele e si pe lista voastra scurta de favorite. Si as fi curioasa sa stiu care sunt la voi cele 5 produse cumparate obsesiv, care va plac maxim si care nu va lipsesc niciodata din casa! 


Ce-am facut de pandemia asta

$
0
0
Stiti vesnicele intrebari care apar cu cateva saptamani (luni) inainte de Revelion? Si, tu ce faci de Revelionul asta? Si, tu ce faci vacanta/concediul asta? Ete ca m-a intrebat Dana ce am facut eu de pandemia asta. Daca asteptati tips and tricks de productivitate si zen, you've come to the wrong place! Am avut zile si zile pentru ca singurul meu obiectiv major a fost sa nu o iau razna complet. 

Faza 1: Panica
Desi eram oarecum pregatita psihic sa inceapa sa apara cazuri si la noi, nimic nu m-a pregatit pentru cum m-am simti de fapt in primele doua saptamani. Eram non stop pe worldometer, nu ratam stirile sub nici o forma, iar cu cateva minute inainte de buletinele importante imi bubuia inima in piept. Realizam ca sunt irationala, vedeam tonul alarmist si stupiditatea, dar let's face it, nu are cum sa nu iti fie frica avand in vedere tara in care traim! A fost prima oara dupa aproape 10 ani cand am facut un atac de panica de manual. Inainte de declararea starii de urgenta am mers sa cumpar paine si am batut tot Sibiul descoperind doar rafturi goale peste tot. Faina si drojdie nu mai era de ceva zile! Am ajuns acasa si am cazut psihic! Rau! Apoi am mai facut o criza de anxietate la Lidl, in saptamana dinainte de Paste cand m-am trezit cu oameni suindu-se la propriu pe mine la raionul de fructe si legume. In tot timpul asta, dezinfectam compulsiv manere si intrerupatoare, spalam podeaua de 3 ori pe zi si aveam mainile crapate si sangerande.

Am inceput sa ma invat cu noua stare de lucruri si cu faptul ca ma impiedicam de barbat si de copil prin casa 24/7 si incet incet am intrat in ceea ce am ajuns sa numesc noul normal. Pentru mine care sunt oricum un om care se simte cel mai bine acasa la el, toata treaba asta nu suna chiar asa rau. Fara musafiri neanuntati, fara iesiri neplanificate, a introverts Heaven! Mhhhmmm! 



Faza 2: Furia
Dupa ce am lasat-o mai moale cu stirile, am inceput sa am nervi! Nervi nene! Pe ai mei care respirau prea zgomotos si cereau de mancare prea des! Pe vecinii care scoteau (si inca scot) copiii in turma in fata blocului in timp ce eu ii spun fii-mi ca noi iesim doar cand nu e lume cateva minute! Pe Guvern! Pe omenire! Pe divinitate! Pe oricine si orice! In faza aia m-as fi luat cu coronavirusul de gat si l-as fi bagat in pamant sa ii tai capatana ca in basmele cu zmei!
Nu ma puteam concentra la nimic, aveam attention span de vrabiuta bezmetica si ma simteam nedreptatita! Era frumos afara, as fi putut in sfarsit sa ies cu copilul la plimbari lungi, puteam face drumetii in padure, incepea sezonul de inghetata pe promenada in centru si uite-ne aici! In faza asta am decis ca desi trebuie sa ramanem cumpatati, balconul trebuie amenajat. Am luat mobila pentru terasa si in fiecare zi cu soare, acolo ne-am mutat cartierul general. Asta a ajutat mult! 

In etapa asta am mancat mai mult decat era cazul. De plictiseala, de nervi, de ce o fi. In general prostii, ca asa se face. Habar nu am daca m-am ingrasat au ba, nu detin cantar, il consider o unealta a Diavolului care nu are ce cauta in viata mea!

Faza 3: Acceptarea
Desi nu am inceput sa dorm mai bine, am inceput sa fiu calma. Nu m-am mai agitat pentru prostia altora, am devenit de-a dreptul lenesa cu mersul la aprovizionari, mergand si o data la 10 zile in supermarket in loc de o data pe saptamana ca la inceput. Aici am inceput sa devin si eu mai umana. Am vazut cateva filme pe Netflix (de seriale cam fug de cand ma stiu pentru ca orice are potential de adictie la mine e periculos), am inceput in sfarsit sa pot citi fara sa imi mai fuga gandul la alte minuni, m-am apucat de organizat sertare si rafturi, ce face tot omul in pandemie. Am incercat si eu smecheria aia cu facutul de sport si m-a tinut 3 zile, ca orice minune.
Am incercat sa pricep mecanismul ciudat care m-a facut sa detest gatitul. Ador sa gatesc de cand ma stiu si tot eu gateam si inainte, la fel de multe mese pe zi. Ei acum surori si frati, nu stiu cum sa fug mai iute! Sper sa imi revin ca e trist! 

Faza 4: Introspectie si planuri de viitor
Asta e partea care mi-a placut mie cel mai tare. Pandemia asta mi-a dat timp de gandit. Nu numai ganditul ala la nivel filozofic, gobal "ce se va intampla cu omenirea?". Nu, ganditul ala pe care nuil facem pentru ca zicem ca "nu avem timp", dar de fapt ne e frica de ce am putea gasi inauntrul nostru. Am purtat cu mine niste discutii interesante, ca la psiholog. Am ajuns la niste concluzii destul de previzibile, dar care pentru mine sunt a big deal! M-am gandit cum mi-ar placea sa se petreaca viata mea de acum incolo. Cu toate astea mi-am promis ca nu o sa mai planific fiecare minut pentru ca ce sa vezi, de aia i se rupe Universului, de planurile mele exacte! Iote ce ne-au mers tuturor planurile pentru 2020! Stiu ca starea de fapt dinainte nu mai exista! E parte din istorie si daca noi vrem sa continuam ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat, socul va fi maricel. Trebuie sa ne obisnuim cu situatia, cu altfel de viata si sa intelegem ca e foarte posibil sa traim cu covidut deasupra capului pentru multa vreme.

Eu una nu o sa ma avant in petreceri extinse, nu o sa ma pup si imbratisez cu lumea pe strada (ba chiar sper ca si oamenii cunoscuti dar nu foarte apropiati sa ma scuteasca de obiceiurile astea latine pe care nici inainte nu le apreciam). Nu o sa incep sa merg la cumparaturi o data la 2 zile. Cel mai probabil nu o sa plecam nicaieri vara asta. And I am fine, desi mi se rupe inima de dorul marii, pe care nu am vazut-o nici anul trecut cand eram in plina amenajare a apartamentului. O sa facem drumetii in familie la munte daca va fi permis. O sa ne gandim daca e safe sau nu sa ne vedem cu membrii din familia extinsa. Probabil sotul va incepe sa mearga mai des pe la birou, iar eu cu Katia o sa iesim mai mult in aer liber, evitand zonele aglomerate. Nu imi e frica, sunt sigura ca o sa fim ok, dar sa iti iei masuri de precautie inca o vreme mi se pare normal si logic!

Voi continua sa evit conspirationistii, pesimistii, ulta optimistii si voi face lucrul care mi se pare cel mai important acum: voi lua zi cu zi, ma voi bucura de ea si din sirul ala de zile se va chema ca traiesc!
 



Viewing all 299 articles
Browse latest View live